ОНИ СУ ЧУДОМ ПРЕЖИВЕЛИ СТРАВИЧНЕ НЕСРЕЋЕ У 2018. ГОДИНИ! АЛЕКСА ИЛИЋ ПРЕВАРИО СМРТ: Сви су ме питали како сам остао жив!

0

Било је страшно, чули су се крици и ломљава по ауто-путу, каже Алекса Илић, чији је аутомобил скроз смрскан.

алекса илић
Фото: Дадо Ђилас

Алекса Илић (35), фризер из Крушевца, преживео је стравичну саобраћајну несрећу која се 9. октобра 2018. догодила по густој магли на ауто-путу Београд-Ниш код Јагодине, када је у ланчаном судару 34 возила погинуло осморо људи, а 27 је повређено.

– Не знам како бих описао то што сам преживео. Тако нешто ни најгорем непријатељу не бих пожелео. Имам психичке последице. Ноћу ме буде кошмари, а дању ме обузму туга и страх. Не могу да заборавим призоре које сам видео, а туга за онима који су настрадали и даље је велика. Тешко је, али коме и не би било? Довољно је само видети све то – каже Илић, уз констатацију да је живот чудо.

алекса илић
Фото: Дадо Ђилас

Сећање

Илић истиче да су се готово сви који су после несреће видели његов хаварисани аутомобил питали како је могуће да је уопште остао жив.

– Био сам са пријатељицом у свом „пежоу 206“. Коловоз је био клизав и била је магла, па смо сви возили спорије. Код једног моста уочили смо маглу. Онда смо полако улазили у неки густи, црни дим, где се није видела ни трака, ни зауставна трака, ни тачке за маглу. Није се ништа видело на метар, тад нас је ударио отпозади камион, а ми смо се закуцали у приколицу испред. Пријатељица ми је рекла: „Излазимо, Аки, излазимо“. Изашли смо према банкини и онда је почело да пуца иза нас и да се чују крици – прича Алекса.

алекса илић
Фото: Дадо Ђилас

Не зна се кривац

– Још увек не знам ко је тачно крив за несрећу. Мени је само важно да ми је глава на раменима и сваког дана се захваљујем богу што сам жив – каже Алекса и закључује „да је најбитније да чувамо здравље“.

Погинули су Пеђа Антанасијевић (31) из Пирота, Сузана Видановић, судија Апелационог суда у Крагујевцу, и њен супруг адвокат Миле Видановић, Марија Чајетинац (33) из Трстеника, Јан Петрик (29) из Панчева и двоје држављана Македоније.

Преживео пад са 30 метара

Марко Н. (15) из Кикинде имао је невероватну срећу да преживи пад са врха деветоспратнице у Кикинди. Овај дечак је 16. септембра 2018. одлучио да себи одузме живот због љубавних јада, јер девојка са којом је у то време био у вези није дошла на заказан састанак.

алекса илић
Фото: Саша Урошев

– Остао сам жив! Верујте ми, други новогодишњи поклон ми није потребан. Мени је поклоњен нови живот и захвалан сам на томе. Могу да се крећем, имам обе руке и ноге. На неки чудесан начин преживео сам пад са 30 метара. То је најважније од свега – каже за Курир Марко, који је после пада провео 25 дана у Дечјој болници у Новом Саду.

Дечак се присетио кобног дана и подвукао да ће 16. септембар славити као други рођендан.

– Не сећам се тачно тренутка скока и пада на паркирани аутомобил. Сећам се да сам, када сам дошао у ту зграду, лифтом отишао до деветог спрата и да сам се провукао кроз отвор за вентилацију и стао на раван кров зграде. Само сам уздахнуо и скочио. Наступио је мрак. Када сам отворио очи, нисам знао где се налазим. Лекари и медицинске сестре су ми рекли да сам у Новом Саду. Десна рука и нога су ми били у гипсу – прича он и присећа се емотивног сусрета са мајком.

– Сусрет са њом не могу речима да опишем. Одмах сам се покајао што сам то урадио. Непромишљено сам поступио. Вршњацима саветујем да разговарају са неким ако имају проблеме, а не да их решавају на начин на који сам ја покушао – закључио је Марко, истичући да једва чека да се потпуно опорави како би могао да се врати кик-боксу, јер му недостају тренинзи и такмичења.

М. Смиљковић/С. Урошев, Курир

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.