Задранин преправио идиотски графит „Уби Србина“ па добио кривичну пријаву

Задар – Против Задранина Јуре Зубчића поднета је кривична пријава због тога што је графит „Уби Србина” написан на згради месног одбора задарског већа преправио у „Љуби Србина”.

уби србина
Спорни графит / Фото: Twitter

Наиме, почетком децембра непознати починиоци написали су тај графит на згради, а Зубчић је испред речи „Уби” додао слово „Љ”, тако да је графит гласио „Љуби Србина”, преноси загребачки Индекс.

„Не трпим говор мржње и зато сам синоћ исправио графит. Много је лепше гледати поруке љубави, него поруке мржње”, рекао је тада Зубчић.

Међутим, он је данас на свом Фејсбук налогу објавио да је због исправљања графита против њега поднета кривична пријава и да је због тога био у полицији на разговору.

„Поднета је кривична пријава против мене због уништавања туђе имовине због дописаног слова ‘Љ’, те сам данас поводом тога био у полицији на информативном разговору. Признајем да сам дописао слово Љ, али не сматрам да сам уништио туђу имовину, него управо супротно, поправио сам је”, написао је Зубчић.

Истовремено, он је позвао особу која га је пријавила анонимно да то уради пуним именом и презименом и запитао се да ли је то исто урадио и против онога ко је написао првобитни графит.

И вредно је помена да су полицијски службеници били врло професионални и љубазни, написао је он.

Индекс.хр