НЕЗАПАМЋЕН ПОЗИВ ЦЕНТРАЛИ ПОЛИЦИЈЕ У БЕОГРАДУ: Дођите по мене, спремам терористички напад

Педесетчетворогодишња жена из Београда позвала је јутрос 192 и пријавила да већ три године планира да изврши напад на државне функционере.

напад
Фото: Илустрација

Педесетчетворогодишња жена из Београда позвала је јутрос 192 и пријавила да већ три године планира да изврши напад на државне функционере.

Жена је тражила да полицијска патрола дође до њеног стана и да је ухапси како не би извршила терористички напад. Полиција је одмах реаговала у складу са законом и отишла на адресу жене, где је утврђено да није имала намеру да то уради.

Према последњим информацијама, у питању је жена која је психички оболела и раније се лечила у неуропсихијатријског установи. Жена је превезена у Клинику за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“ и тамо задржана.

Подсетимо, због лажних дојава полицији недавно је заменик градоначелника Горан Весић апеловао да се пооштре законски прописи и строже казне лица која узбуњују грађане лажним дојавама о постављању бомбе на различитим локацијама у граду.

Гостујући на ТВ Студио Б, он је изјавио да је тога јутра полиција добила дојаву да су постављене бомбе у зградама Скупштине града на Тргу Николе Пашића у Улици Драгослава Јвановића као и у Дому Народне скупштине.

– Испоставило се да су пријаве биле лажне. Јутрос рано, представници служби безбедности били су на терену и координисаном акцијом, полиција и антидверзивне јединице прегледале су све зграде, после чега су запослени могли да се врате на посао – рекао је Весић.

Он је нагласио да људи који тако нешто раде морају да буду оштро кажњавани и у том смислу би требало да се мења закон.

– То није обичан телефонски позив, него је у питању ширење лажних вести и угрожавање безбедности људи. Тако се наноси и велика материјална штета јер запослени који раде у овим институцијама морају да изађу из зграде док се просторије не прегледају. Када неко због тога буде озбиљно кажњен и буде отишао у затвор, то више неће поновити – истакао је Весић, који је додао да је потребно пооштрити казне јер нико не може да се игра са безбедношћу грађана.

Новости / Београд.рс

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.