Ако сте се питали, одговор је стигао: Ове расе паса су идеалне за живот у стану – Нећете веровати које!

За неке расе паса никада не бисте рекли да могу да се нађу на овој листи!

расе паса
Фото: Depositphotos

Некада није лако ускладити жеље и могућности. Можда смо љубитељи хаскија или самоједа, али ако живимо у малом стану, без обзира на љубав према псима, да ли ће то бити добар избор? И није само питање величине животног простора, то је можда и најмањи проблем. Много је веће питање колико смо спремни да одвојимо времена за „пријатеља за цео живот“.

Постоје расе паса којима неће тешко пасти ако немају три или четири получасовне шетње дневно и које неће имати ништа против ако нисте претерано активни. Ово су мали пси, готово идеални за стан.

Енглески булдог

расе паса
Енглески булдог / Фото: Depositphotos

Одани и лојални…и мирни, да не кажемо лењи. Највише воле удобност у простору у ком бораве. Идеални за стан и власнике који су и сами помало лењи. Без увреде. Радије ће, попут власника, да буду у фотељи испред екрана, него да иду у шетњу. Власници енглеског булдога знају да се нашале па кажу да њихове љубимце мрзи и да залају, радије ће да задремају. Још једна добра карактеристика је – стрпљење. Идеални за стан, али и за породице са децом.

Бостонски теријер

расе паса
Фото: Depositphotos

Црно-бели лепотани имају и надимак амерички џентлмени. Ако се правилно васпитају, идеални су за мањи простор и миран комшилук. За разлику од других рођака, теријера, њихова нарав у потпуности оправдава надимак.

Чивава

расе паса
Фото: Depositphotos

Мала и неодољиво слатка, често је можемо видети како вири из торбе неке од власница. И нема ништа против! Због своје величине, идеална је за мале станове, али само оне са дебелим зидовима, јер уме да буде и те како гласна када јој нешто није по вољи.

Јазавичар

расе паса
Фото: Depositphotos

Као и чивава, због величине, сјајно ће се снаћи у не превише квадрата. Али и као претходни са листе, уме да буде громогласан. Не тражи много вежбе, једини савет – пазите на исхрану, склони су да се лако и брзо „убуце“.

Мопс

расе паса
Фото: Depositphotos

Где ви, ту и он. То је девиза мопса. Брзо се вежу за газду, и немојте да се изненадите ако вас у стопу прате по стану. Ако дремате после ручка, придружиће се. Ако је почела омиљена серија, склупчаће се поред вас.

А сада, расе за које никада не би рекли да могу да се нађу на овој листи „малих паса за стан“.

Немачка дога

расе паса
Фото: Depositphotos

На први поглед помислили бисте да смо погрешили. Међутим, у овом случају величина вара! Немачка дога је заправо нежан див. Уживаће поред вас на каучу, ова псећа громада неће се либити да се ушушка поред вас када одмарате или дремате. Тихи су, лако се васпитавају и дресирају, и пре свега добор се прилагођавају средини.

Хрт

расе паса
Фото: Depositphotos

Још једно изненађење на листи! Признајте, ово је можда раса која би вам последња пала на памет! Тркачки пас тражи да се истрчи, зар не? Наравно да има истине, али истина је и да су ови пси заправо мирни и опуштени и уживају када се излежавају. Велики плус је и то што не захтевају превише неге и не лињају се.

Када се све сумира, закључак је да, заправо, сваки пас може да се прилагоди, без обзира на величину, сопствену и простора у коме живи. Најбитнија је љубав, нега и пажња коју ћете посветити љубимцу. При избору пса, најбоље је да се водите карактером, а не величином пса. И, ако не жудите толико за расним псима и оним са педигреом, удомите неког чупавка са улице, малог или великог, пише Апетит.рс

ТВ Прва