Кад заврше смену у дому здравља, брачни пар лекара – Ивана и Иван почињу свој други посао, а УСЛУГЕ СУ ИМ БЕСПЛАТНЕ

Брачни пар, млади лекари из Бора, осим што раде свој посао у Дому здравља, слободно време проводе радећи у својој интернет саветодавној ординацији.

лекари из бора
Фото: РТС Screenshot

Брачни пар, млади лекари из Бора, осим што раде свој посао у Дому здравља, слободно време проводе радећи у својој интернет саветодавној ординацији.

Администратор и веб дизајнер су им другари из детињства.

Ивана и Иван Ђурић су лекари опште медицине, брачни пар и родитељи двеју девојчица. Осим тих важних улога са друштвом из детињства и истог краја осмислили су своју интернет страницу.

– Циљ нам је да мало више упознамо наше људе са медицином и са оним од чега болују и како да на најбољи начин сачувају своје здравље – каже Ивана Церовина Ђурић.

Нема лечења преко интернета, тај посао је ипак за ординацију, кажу, али стручни савети и објашњења су драгоцени свакоме.

Питања су најразличитија – од тога како са ураслим ноктом до анксиозности, а најчитанији текстови су о ММР вакцини, лековима и алкохолу, физичкој активности и крвном притиску. Дневно им стиже и десетак питања на која ово двоје лекара одговарају.

лекари из бора
Брачни пар лекара Ивана и Иван Ђурић / Фото: РТС screenshot

– Стварно се трудимо да у року од 24 часа свима одговоримо. Стижу нам и преко Инстаграма питања и преко Фејсбука, али и преко самог сајта – истиче Иван Ђурић.

Администратор странице је њихов друг Милан и он је задовољан успехом блога и странице која има 20.000 прегледа, а Василије, веб дизјанер, додаје да би требало још да раде на комуникацији и идејама.

Ови млади људи, попут правих народних учитеља здравља, своје слободно време посвећују пацијентима. Преко интернета шире знање и на популаран и разумљив начин читаоце упућују како да реше своје изазове са здрављем, али и како да га сачувају и предупреде болест.

РТС

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.