Генетика и порекло Срба: Дошло је време да се пишу нови уџбеници!– Јован Д. Марјановић (ВИДЕО)

Јован Д. Марјановић, дипл. инж. електротехнике који се бави проучавањем прошлости Балкана и историје европских народа из угла генетских истраживања, био је гост ТВ канала „ХелмКаст“ у емисији Миодрага Милановића „Аутохтонисти“.

јован д. марјановић
Јован Д. Марјановић

Гост емисије „Аутохтонисти“ био је Јован Д. Марјановић, дипл. инж. електротехнике, који се бави истраживањима слободне енергије и аномалијама у гравитационом и електромагнетном пољу и који се последњих година посветио проучавању објављених радова генетичара о пореклу Y хромозомских хаплогрупа како би одредио шта је истина у причи о аутохтоном пореклу српског народа чији је главни заступник др Јован Деретић.

Марјановић је привукао велику пажњу јавности и медија у региону својом недавно објављеном књигом „Генетика Старе и Нове Европе“ (www.vemircbooks.com) у којој је успео да склопи мозаик о пореклу свих народа југоисточне Европе и реши сукоб аутохтоне и досељеничке школе о питању порекла српског народа.

Емисија се бави темом формирања народа југоисточне Европе и достигнућима популационе генетике на пољу проучавања миграција народа и у њој се објашњава како је развој генетике у последњој деценији сасвим променио гледиште на историју народа Европе и зашто је дошло време да се пишу нови уџбеници, не само историје но и праисторије Европе.

јован д. марјановић
Аутор и водитељ Миодраг Милановић

Марјановић у емисији, одговарајући на бројна питања, анализира и тумачи ко су заиста били Аријевци и чији је био првобитни језик Индоевропљана и даје одговор да ли су генетски Адам и генетска Ева били једини људи на Земљи и да ли је истина да сви белци потичу од једног човека од пре 10.000 година.

У разговору са водитељем Миодрагом Милановићем поменуто је низ занимљивих чињеница које су у вези с пореклом Срба као и судбину античних народа на Балкану. Тако ће гледаоци сазнати да ли је и колико дошло Словена на Балкан у 7. веку после Христа, да ли су Етрурци били Словени, да ли више словенских гена имају Мађари или Срби и како то да Бугари данас не говоре руски језик досељених Словена.

Важан део интервјуа везан је за судбину Илира и да ли су они у потпуности изумрли као и где су нестали Дачани, највећа нација на Балкану око 400. године после Христа. Занимљив је и Марјановићев осврт на феномен генетске сличности између Срба и Румуна и питање када су Румуни стигли да науче латински језик и зашто га Срби нису научили.

јован д. марјановић
Писац књиге Генетика старе и нове Европе Јован Д. Марјановић

Гост „ХелмКаст-а” се такође осврнуо и на популарне теме као што је вечна дилема да ли је Шлиманова Троја била Хомерова Троја, да ли су Минојци путовали до Северне Америке и трговали са ондашњим народима неколико хиљада година пре званичног открића Америке, и откуд кокаин и никотин у египатским мумијама као и кукуруз у Индији пре Kолумба.

Ексклузивна емисија која се не пропушта!

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.