ЛОНЧАР: Ако Вучић не реши питање КиМ, перспектива није сјајна… Са тим каменом на леђима не можемо напред

Београд – Уколико председник Александар Вучић не реши питање Косова и Метохије, не знам каква нам је перспектива, јер са тим каменом на леђима не можемо да идемо напред, изјавио је данас министар здравља Златибор Лончар.

питање косова
Фото: Сава Радовановић, Танјуг

Косово је тако, према Лончаревим речима, „камен на леђима“, „омча о врату“, баласт због кога нам све пропада, па и здравство.

„Нисам стручњак за то, али перспектива нам није сјајна. Са тим каменом на леђима, не можемо да идемо напред, не можемо да доводимо инвестиције, подижемо плате, не може да нам буде боље стање у економији. То је омча око врата која стеже“, рекао је Лончар.

Зато то питање мора да се реши и да се стави ад акта, додао је он. Лончар је рекао да је најважније да се улаже у мир, јер без мира све што се ради на побољшању економије и стандарда грађана неће имати никаквог ефекта.

„Улажемо све напоре да створимо услове да стручњаци овде остану. Вучић се сваки дан бори за то, да се што више новца издваја за здравство. Приоритет су нам медицинске сестре и лекари, како би имао ко да нас лечи“, рекао је Лончар.

Здравство Србије је на 18. месту у Европи према ранг-листи Европског здравственог система за 2018. годину, а Лончар каже да се ствари крећу на боље, али да је жеља надлежних да буде још боље.

Примера ради, напоменуо је да 40 година нико „није пипнуо“ Клинички центар Србије, где се сада ради на обнови и доградњи. „Цела Србија чека да то буде готово. Требало је одавно да буде завршено, а само су се сликали пред почетак кампања, док се ништа озбиљно није радило“, рекао је Лончар. Најтеже је, каже, признати да се неке ствари мењају и да иду набоље.

Ово је само још један у низу политичар из врха власти који јавности отворено саопштава да ће актуелна Влада потписати признање тзв. независног Косова и да је то неопходан чин, у интересу народа.

Курир / Танјуг/ ТВ Пинк

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.