ОЖИВЕО ПОКОЈНИК ИЗ ОКОЛИНЕ ЧАЧКА Случај који је дигао целу Србију на ноге: Кум дошао да изјави саучешће, па ИЗЛЕТЕО из куће

Прича о Предрагу Гостиљцу који је пре пет година оживео, пошто је прво проглашен мртвим и данас је занимљива многима. Иако је, уркос напорима лекара, овај несрећни човек преминуо само неколико дана касније, необична прича овог Србина из околине Чачка и данас је подједнако интересанта.

предраг гостиљац
Оживео покојник из околине Чачка / Фото: Youtube pritnscreen

Предрага Гостиљца из села Липинца у околини Чачка без свести и знакова живота тада је пронашао син у родној кући.

Хитна помоћ тада је констатовала да је Предраг преминуо, а родбина је неколико сати касније била у шоку када је видела да се тело човека који је проглашен мртвим – помера.

Уместо у капели, Предраг је тада завршио на интезивном одељењу чачанске болнице. Вест о његовом васкрснућу брзо се пренела овим округом, па су се и остали пацијенти скупљали око његовог кревета да виде да ли је могуће.

– Чудо се десило тада. Нисам могао да верујем док нисам дошао да видим – рекао је том прликом његов комшија Мирослав Јеремић.

Само што је упаљена свећа и наручен ковчег, Предраг је одлучио да се са оног света врати на овај.

Како је тада испричао његов син Милан, свог оца је пронашао без свести у кући. Хитна помоћ је одмах дошла и констатовала смрт и најближима изјавила саучешће.

По старом обичају, како би изјавили саучешће у кући се сакупила родбина и пријатељи, а онда је кум Томислав приметио да се Предрагово тело помера.

Његова жена, кума Предрага, испричала је како се њен супруг трком вратио кући како би попио лекове, пошто је отишао да изјави саучешће.

– Приметио је да стомак одскаче, а очи су му биле затворене. И прстом је мрдао – испричала је тада Љиљана Милутиновић, Предрагова кума.

Хитна помоћ је поново позвана. Овога пута могли су да констатују да је покојник оживео.

Нажалост, неколико дана после прве смрти, Предраг Гостиљац је ипак преминуо.