ОСУЂЕН Мирослав Мишковић

Одлука суда: Мирослав Мишковић осуђен на две године и шест месеци затвора! Свих 11 оптужених су дошли на суд осим директора “Делта холдинга”.

мирослав мишковић
Фото: Н. Фифић

Кривично веће Специјалног суда саопштило је да су Мирослав и Марко Мишковић криви за кривична дела која им се стављају на терет, али још није саопштена пресуда. Судска изрека је донета већином гласова. Свих 11 оптужених су дошли на на суд осим директора “Делта холдинга”.

Мирослав Мишковић осуђен је две године и шест месеци затвора и новчану казну од 8.000.000 динара. Мило Ђурашковић је добио четири године и три месеца затворске казне и кажњен је са 6.000.000 динара.

Марко Мишковић добио је годину дана кућног затвора уз електронски надзор за утају пореза и 8.000.000. динара казне.

Син власника “Делта холдинга” Марко Мишковић је оптужен за утају пореза по одбитку од капиталног добитка из пословања путарских предузећа, од око 320,3 милиона динара, а његов отац да му је у томе помогао.

мирослав мишковић
Фото: Н. Фифић

За оштећење путарских предузећа обојица су правоснажно ослобођени оптужби.

мирослав мишковић
Фото: Н. Фифић

Тужилаштво за организовани криминал предложило је у завршној речи суду да Мирослава Мишковића, осуди на казну од пет година затвора и осам милиона динара због помагања сину да утаји порез, док је за Марка Мишковића тужилаштво је због утаје пореза предложило казну од четири године затвора и новчану казну од осам милиона динара.

мирослав мишковић
Фото: Н. Фифић

За оптужене Живојина Петровића и Јадранку Бардић предложене су казне од по две огодине затвора због помагања Марку Мишковићу у утаји пореза.

мирослав мишковић
Фото: Н. Фифић

У овом процесу поново се судило и власнику Нибенс групе Милу Ђурашковићу такође због утаје пореза из посла са путарским предузећима, као и због оптужби да је са сарадницима оштетио крушевачки ФАМ (фабрика мазива).

Н. Б, Новости