Данас: Јутка организује митинг подршке САМОМ СЕБИ – Долазак под претњом губитка посла

Председник општине Брус, Милутин Јеличић Јутка, који је пре више од седам дана најавио своју оставку, јер му се суди због оптужби за сексуално узнемиравање, и даље је на тој функцији и намерава да организује себи митинг подршке, пише лист Данас, позивајући се на незванична сазнања.

митинг подршке
Милутин Јеличић Јутка / Фото: Бета

„Јеличић не смо да не намерава да ускоро оде са функције, но за следећи четвртак у свом граду организује митинг подршке самом себи, захтевајући од људи из Бруса и околине да на њега дођу“, наводи овај лист.

Према сазнањима Данаса, Јеличић је осмислио да се наредног четвртка, наводно спонтано окупљени суграђани, успротиве његовој оставци, дајући му подршку и „замоле“ га да остане на челу општине. Захтев за присуство на митингу подршке послат је свим одборницима, запосленима у општини, јавно-комуналним предузећима, здравственим установама и осталима, чији посао директно или индиректно зависи од републичких или локалних власти, пише лист.

Јутка је почео да позива људе на предстојећи скуп, углавном их условљавајући да ће остати без посла ако се не појаве, наводи даље лист.

Такође, лист пише да је ова информација потврђена из више извора у Брусу који су из страха од одмазде инсистирали на анонимности.

Марији Лукић и даље стижу претње, на Фејсбуку „Правда за Јутку“

И поред тога што је случај на суду, Марија Лукић, која је пријавила председника општине Брус за сексуално узнемиравање, добија претње – углавном преко Фејсбук странице „Правда за Јутку“, на којој се оправдавају поступци Милутина Јеличића.

На Фејсбуку је пре неколико дана отворена страница „Правда за Јутку“. Администратори покушавају коментарима да оправдају Милутина Јеличића, председника општине Брус. На страници се постављају и фотографије Марије Лукић која је Јеличића оптужила за сексуално узнемиравање и наводи да је она сама изазвала нападне.

митинг подршке
Јутка и Марија Лукић / Фото: ТВ Прва

Марија Лукић за Н1 каже да се, и поред тога што случај добија епилог на суду, претње и даље настављају.

Према Маријиним речима, фотографије које се ових дана појављују на страници „Правда за Јутку“ су још једна врста манипулације. Наиме, у коментарима су се могле прочитати осуде на њен стил облачења, иако су из ранијег периода скинуте са Маријиног профила на Фејсбуку.

„Ја сам онако неискусно, када сам угледала те коментаре, ушла у преписку, објашњавајући где су и када настале те фотографије. Али, платила сам данак неискуства, јер су се поново обрушили на мене. Видела сам да нема сврхе даље расправљати, па сам се искључила“, каже Марија за Н1.

Случај је пријавила полицији, али како каже све је то узалудно, јер када се један профил угаси, појави се пет нових, са монтираним фотографијима и лажима.

„Уз те лажи које објављују постоје и претње, али онако суптилно написане. Пази где ходаш, како прелазиш улицу? Или пази куда идеш по мраку? Стварно не знам коме више да се обратим и када ће неко да реагује. Осећам се угрожено. Плашим се за своју породицу. Јер, не знам да ли ће се нешто од тога што пишу, обистинити“, рекла је Марија.

Случај Марије Лукић био је иницијална каписла да се још неке жене које су доживеле непријатности и које је Милутин Јеличић сексуално узнемиравао, оснаже. Тако је кривичном пријавом, првобитно било обухваћено седам жена. На крају је оптужни предмет покренут само због Марије Лукић.

Снежана Бојић је једна од жена коју је Јеличић сексуално узнемиравао. У разговору за Н1, Снежана каже да се све дешавало у библиотеци у којој је радила три месеца.

митинг подршке
Снежана Бојић / Фото: Н1

„Загрлио ме око руку и хтео је да ме пољуби у уста. А тада је са нама била и његова сестра од стрица Наташа Јеличић. Она је само климнула главом да он то може да уради. Остала сам запрепашћена! Касније се поново дешавало да је покушао да ме пољуби. На крају сам морала да га пријавим. Нисам могла да се носим са тиме“, испричала је Снежана Бојић.

Осим саопштења за јавност, у којем Милутин Јеличић Јутка наводи да подноси оставку на функцију председника општине Брус, не постоји званичан документ о томе. Како смо сазнали, Скупштини општине није упућена оставка, а следеће заседање може да се одржи тек за три месеца.

Данас / Н1 / Бета

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.