МАЈКА ИЗ КУЧЕВА БЕЖАЛА ПО СЕЛУ ОД ПОЛИЦИЈЕ Комшије су пријавиле да не чују плач тромесечне бебе, а онда је КЛУПКО ХОРОРА почело да се одмотава

Живадинка С. (23) из села Мустапић код Кучева, ухапшена је због сумње да је убила свог тромесечног сина Лазара. Полиција је осумњичену привела док је бежала по селу, сазнаје Блиц.

мустапић
Фото: Приватна архива/ Фејсбук

Дечачић Лазар је затечен мртав у кући у којој је Живадинка С. живела са невенчаним супругом Љубишом В. (47). Према незваничним информацијамна из истраге, Живадинку је ујутру пробудио плач бебе. Мајка је бебу у нападу беса прво више пута ударила песницом у главу, а потом је угушила. Потенцијални мотив убиства могла би бити постпорођајна депресија код мајке, која је имала проблема у трудноћи. Извор Блица, наиме, каже да је Живадинка – која се породила 14. новембра прошле године – имала близаначку трудноћу, да је осим Лазара родила и сина Александра, који је од рођења у болници због тешких здравствених проблема. Ни Љубиша, бебин отац, није био код куће, а извор Блица потврђује сеоске приче према којима је прекјуче смештен у психијатријску установу у Кучеву због тешког алкохолизма. Мештани Мустапића препричали су новинарима Блица како је злочин пријављен полицији.

мустапић
Кућа у којој се десило убиство / Фото: Оливер Бунић, РАС Србија

– Неко од комшија је пријавио да не чује бебин плач. Када је полиција дошла Живадинка је побегла и сакрила се код млекаре. Једна жена ју је видела тамо и рекла полицајцима, па су је ухапсили – причају шокирани мештани Мустапића. Нико од њих није могао да наведе због чега је Живадинка, коју су описали као „благо ометену у развоју“, убила свог сина.

– Дан пре тога она је мужа Љубишу водила код лекара у Кучево. Причала је да су га сместили у болницу. Бебу је оставила код куће, наводно су је чувале неке комшије. Шта се тачно дешавало заиста не знам – каже за Блиц Радица Марковић, која је четири године била хранитељка осумњиченој Живадинки С. и која има кућу недалеко од оне у којој је нађен мртав дечачић.

Живадинка С. је, иначе, имала тешко детињство. Била је смештена и у хранитељску породицу јер јој је отац слабог имовинског стања, а мајка јој је давно умрла.

– Када је постала пунолетна нико није хтео да је прихвати, а она није способна да живи и ради сама, па је остала код мене још неко време. Чим је напунила 18 година, нагласила је да је пунолетна и да нико не сме да јој каже шта ће да ради. Пре отприлике три године удала се за Љубишу, који је од ње доста старији и који је у претходним браковима и везама добио сина и ћерку. Удала се за њега тако што је кренула у село по цигаре, он је срео успут и повезао. Почела је сваке вечери да иде код њега, да би се после месец дана преселила у Љубишину кућу – прича Радица.

мустапић
Фото: Приватна архива / Фејсбук

Ниједно од њих није радило, а живели су од онога што им пошаље Љубишин отац Драгиша, који живи у Аустрији и прима њихову пензију. Љубиша је доста пио, као и пре него што се оженио са Живадинком. Пре отприлике три месеца добили су близанце, Лазара и Александра, који је болестан.

– Пре месец дана Љубиша је Живадинку претукао. Она је, без бебе дотрчала код мене да је примим, али ја нисам смела јер ми је он раније, још док је био са оном бившом женом, претио да ће ме убити. Наводно, чуо је да сам ја причала за њу нешто, а то није била истина. Живадинка је из моје куће, фиксним телефоном позвала оца који живи у Голупцу. Рекла сам јој да узме дете и да бежи а она се склонила код једне жене. Када јој је дошао отац, рекао јој је да више неће марити за њу ако се врати Љубиши. Он се вратио у Голубац, а она Љубиши – каже некадашња Живадинкина хранитељка. Радица на крају констатује да ни Живадинка ни Љубиша нису били способни да брину о беби, док неки мештани напомињу да је дечачић стално плакао.

А. Ж. Аџић/Б. Богосав/М. Вранић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.