Срби приведени у Румунији са дрогом вредном 300 МИЛИОНА ЕВРА – ОВАКО СУ УХАПШЕНИ (ФОТО) (ВИДЕО)

0

БУКУРЕШТ: Румунске власти заплениле су више од тоне кокаина високог квалитета који је био скривен на броду који се преврнуо у Делти Дунава, а саопштено је и да је полиција привела двојицу Срба.

румунске власти
Фото: Танјуг / Вадим Гирда, АП

Полиција је данас донела заплењене вреће са кокаином до агенције за организовани криминал у Букурешту, а његова улична вредност процењује на 300 милиона евра, преноси АП.

Феликс Банила, главни тужилац у Управи за борбу против организованог криминала и тероризма рекао је да су полицајци нашли кокаин 22. марта поред преврнутог брода у месту Свети Ђорђе, у источној Румунији, као и да су власти привеле двојицу Срба.

Та дрога је пронађена неколико дана пошто су полицајци нашли сличан пакет кокаина у тој области који је вероватно испао из камиона.

Банила је рекао да је дрога стигла морем и да је пролазила кроз Румунију, наводи агенција.

румунска полиција
Фото: Танјуг / Вадим Гарба, АП

Према речима тужиоца, истражитељи су још 20. марта пронашли пакет са 1 кг кокаина који је највероватније испао приликом утовара. Два дана касније, на обали Црног мора, у близини делте Дунава, пронађен је преврнути брод као и неколико пакета обавијених гуменим балонима. Истражитељима је одмах запало за око да је паковање слично ономе које су пронашли раније.

Румунска полиција тренутно сарађује са властима у Србији како би заједничким снагама идентификовали ухапшене.

Двојица српских држављана ухапшена су у вези са овим случајем: један док је покушавао да пређе из Румуније у Србију преко Дунава, а други док је возио камион српских регистарских таблица у округу Прахова у Румунији.

„Према досад расположивим подацима, изгледа да су и румунски држављани умешани у овај злочин“, изјавио је Банила.

Банила је рекао да је дрога стигла морем и да је пролазила кроз Румунију, наводи агенција.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.