УРНЕБЕСНА СЦЕНА НА СВЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ Селектор Русије ПРЕКИНУО КОНФЕРЕНЦИЈУ јер га је звао Владимир Путин /ФОТО/

„Јуче сам био опуштен, а опуштен сам и данас јер познајем своје игаче, рекао је селектор Русије. Задовољство је радити с њима. Сваки тренер зависи од својих играча и пре свега зато сам опуштен. Знао сам да ће испунити наше циљеве. Зашто бих био под стресом“, не оставља никакву дилему 54-годишњи стручњак.

селектор русије
Фото:peter powell/EPA

Када Владимир Путин зове не постоји пропуштени позив. Најновији доказ за то смо видели на прес конференцији после меча Русије и Саудијске Арабије (5:0) када се селектор домаћина Станислав Черчесов ишуњао да би се јавио на телефон.

Руски стратег је у једном тренутку изашао са конференције за новинаре да би обавио изузетно важан позив. Иако је разговор кратко трајао, из сваке касније речи тренера је исијавало (страхо)поштовање.

„Звао ме је управо шеф државе да ми честита и рекао ми да пренесем тиму његове похвале, те да наставимо да играмо на овај начин“, рекао је Черчесов.

Ово су речи које је изабрао да подели са присутним новинарима и показао колико Руси озбиљно схватају овај шампионат, а у прилог томе иде и говор који је Путин одржао на отварању 21. шампионата света.

селектор русије
Фото: peter powell/EPA

Он се затим осврнуо на игру репрезентативаца и поручио да не осећа никакав притисак.

„Јуче сам био опуштен, а опуштен сам и данас јер познајем своје игаче. Задовољство је радити с њима. Сваки тренер зависи од својих играча и пре свега зато сам опуштен. Знао сам да ће испунити наше циљеве. Зашто бих био под стресом“, не оставља никакву дилему 54-годишњи стручњак.

Остаје питање какав би се разговор водио да репрезентативци нису бриљирали и каква би тада била реакција државног врха.

Србија на Светском првенству. Тачан распоред „орлова“ у групи Е

Мундијал, група Е:

1. КОЛО, 17. ЈУН

Самара: Костарика – Србија 14

Ростов: Бразил – Швајцарска 20

2. КОЛО, 22. ЈУН

Санкт Петербург: Бразил – Костарика 14

Калињинград: Србија – Швајцарсрка 20

3. КОЛО, 27 ЈУН

Москва (Откритије Арена): Србија – Бразил 20

Нижњи Новгород: Швајцарска – Костарика

Блиц