ИВА ЈЕ ХТЕЛА ДА УПИШЕ ФАКУЛТЕТ Брат девојке која је погинула док је снимала видео: Знам момке са којима је била, дружили су се годинама

0

Ива Мамутовић (19) из Кочана погинула је у суботу после пада са зграде у Чарнојевићевој улици 25 у Нишу док је снимала видео-клип за друштвене мреже са два друга.

ива мамутовић
Фото: Facebook

Они су се налазили на врху петоспратнице, а до трагедије је дошло у тренутку док је Ива, снимајући телефоном кадрове за видео-клип, крећући се уназад, дошла до ивице крова зграде, изгубила равнотежу и пала са висине од око 15 метара на бетон! Несрећна девојка је преминула на лицу места тако да су лекари Хитне помоћи могли само да констатују смрт.

– Ми имамо стан у Нишу у којем је Ива живела, тако да не знам када је изашла у град. Знам те момке са којима се дружила више од две године, познавали су се из града. Друг ме је синоћ позвао телефоном и рекао шта се десило. Ја сам се у том тренутку запутио ка Нишу и даље нисам био у контакту са њима. Ива је похађала IV годину Гимназије „9. мај“ у Нишу и планирала је да упише Филозофски факултет – каже Филип Ванић (25), рођени брат настрадале девојке. Он није могао да прецизира када ће бити сахрана јер је тело његове настрадале сестре упућено на обдукцију.

Комшије у дољевачком селу Кочани уплакани су јуче долазили у кућу у којој живи породица настрадале девојке.

ива мамутовић
Комшије испричале полицији да су чули туп ударац , а затим видели тело девојке на бетону / Фото: Бранко Јаначковић, РАС Србија

– Страшно, сви смо шокирани. Ми смо комшије, али смо као породица. Не знамо шта се десило, све што смо чули, чули смо из медија. Мајка девојке је у шоку, не може да говори. Отац би требало сваког часа да стигне из Швајцарске – каже једна комшиница.

Тужилаштво: Несрећни случај

У Вишем тужилаштву у Нишу кажу да према до сада прикупљеним обавештењима и подацима нема никаквих сумњивих околности и да је у питању несрећни случај.

– Девојка је крећући се уназад пала са крова док је снимала видео-запис. После извршеног увиђаја поступајућег заменика и полиције, према прикупљеним подацима, за сада нема никаквих сумњивих околности. По налогу ВЈТ тело је послато на обдукцију – речено је Блицу у ВЈТ у Нишу.

Бранко Јаначковић, Блиц

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.