Ведрана Рудан: Нотр-Дам

У Паризу је у пламену нестао торањ Нотр-Дам. Горјела је Нотр-Дам, читав је свијет гледао високи пламен, сватко тко у свијету данас нешто значи пустио је сузу. Чак и Трамп.

нотр-дам

Била бих се кладила да никад није чуо за Катедралу. Што је Нотр-Дам? То је феноменална готичка, то је била феноменална готичка катедрала. Драгуљ у круни која краси главу Запада.

Цивилизирани људи су изван себе. Једна је новинарка изјавила: „Чинило ми се као да је покрај мене пала бомба.“ Како она зна какав је осјећај кад покрај тебе падне бомба?

Нека отпутује у Либију, Авганистан, Ирак, Палестину, Сирију, тамо људи знају како је то кад покрај тебе падне бомба. Све те бомбе које десетљећима падају диљем Кугле баца Запад.

Притом се Француској, Америци, Енглеској, Италији и осталима живо јебе како ће се осјећати они доле. Дјеца ће умирати у најстрашнијим мукама, остајати без руку, ногу, очију, њихови родитељи изгубит ће и куће и кућишта. Горјет ће минарети, нестајат ће градови стари тисуће година.

ЗАШТО? У име демокрације, наравно. Тко плаче над Либијом и осталим спаљеним земљама? Јебе ми се што се у Паризу срушио торањ.

Да су раднике који су обнављали Катедралу боље плаћали, можда би још стајао на мјесту? Да Запад троши онолико пара на градњу колико троши на разарање, Нотр-Дам не би остала без торња.

За мене је мокро паришко згариште симбол трулог Запада. У једном дану може туђе земље претворити у прах и пепео, уништити судбине милијуна људи, а није у стању угасити торањ у пламену.

Сви смо чули како ће један од најбогатијих људи на свијету, тежак је неколико милијарди нечега, донирати 100 милијуна еура да би Нотре-Даме постала још старија и љепша. Придружит ће му се многи њему слични.

нотр-дам
Ведрана Рудан / Фото: Фејсбук

Одакле паре, господо? Колико је људи побијено, колико је земаља разваљено да би ЈЕДАН човјек могао имати милијарде долара? Јебени лицемјери.

ФБ страница Ведране Рудан