Ведрана Рудан: Нотр-Дам

У Паризу је у пламену нестао торањ Нотр-Дам. Горјела је Нотр-Дам, читав је свијет гледао високи пламен, сватко тко у свијету данас нешто значи пустио је сузу. Чак и Трамп.

нотр-дам

Била бих се кладила да никад није чуо за Катедралу. Што је Нотр-Дам? То је феноменална готичка, то је била феноменална готичка катедрала. Драгуљ у круни која краси главу Запада.

Цивилизирани људи су изван себе. Једна је новинарка изјавила: „Чинило ми се као да је покрај мене пала бомба.“ Како она зна какав је осјећај кад покрај тебе падне бомба?

Нека отпутује у Либију, Авганистан, Ирак, Палестину, Сирију, тамо људи знају како је то кад покрај тебе падне бомба. Све те бомбе које десетљећима падају диљем Кугле баца Запад.

Притом се Француској, Америци, Енглеској, Италији и осталима живо јебе како ће се осјећати они доле. Дјеца ће умирати у најстрашнијим мукама, остајати без руку, ногу, очију, њихови родитељи изгубит ће и куће и кућишта. Горјет ће минарети, нестајат ће градови стари тисуће година.

ЗАШТО? У име демокрације, наравно. Тко плаче над Либијом и осталим спаљеним земљама? Јебе ми се што се у Паризу срушио торањ.

Да су раднике који су обнављали Катедралу боље плаћали, можда би још стајао на мјесту? Да Запад троши онолико пара на градњу колико троши на разарање, Нотр-Дам не би остала без торња.

За мене је мокро паришко згариште симбол трулог Запада. У једном дану може туђе земље претворити у прах и пепео, уништити судбине милијуна људи, а није у стању угасити торањ у пламену.

Сви смо чули како ће један од најбогатијих људи на свијету, тежак је неколико милијарди нечега, донирати 100 милијуна еура да би Нотре-Даме постала још старија и љепша. Придружит ће му се многи њему слични.

нотр-дам
Ведрана Рудан / Фото: Фејсбук

Одакле паре, господо? Колико је људи побијено, колико је земаља разваљено да би ЈЕДАН човјек могао имати милијарде долара? Јебени лицемјери.

ФБ страница Ведране Рудан

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.