Професор који је ошамарио ученицу добио претњу телефоном од непознатог младића!

Већ пет дана не смирује се драма око професора Седме београдске гимназије.

звонко обрадовић
Професор је дао отказ, али убрзо је стигла претња / Фото: Приватна архива

Иако је професор Седме београдске гимназије Звонко Обрадовић дао отказ после сукоба са ученицима, ситуација око овог случаја се и даље не смирује. Како је професор физике рекао за Телеграф, стигла му је и једна претња.

– После свега што се десило, позвао ме је један млади глас.

– Претио ми је, рекао је: „Наћи ћу те, поломићу те“ – каже професор физике Звонко Обрадовић.

Ово, међутим, није једини позив који је професор добио после инцидента, који се десио у четвртак.

Други су били знатно пријатнији.

– Звали су ме бивши ученици, затим ученици из других школа, али и колегинице из Седме београдске гимназије. Сви су ми упутили речи подршке, а колегинице су најавиле да ће захтевати да не предају више том одељењу. И оне су имале проблема са њима – прича професор.

звонко обрадовић
Професору стижу поруке са свих страна / Фото: Facebook

Подсећамо, Звонко Обрадовић је током прошле недеље на часу ошамарио ученицу, да би потом њени другови скочили и, како професор каже, оборили га на земљу. Они су му затим задали неколико удараца песницом по глави, због чега сада носи крагну.

Обрадовић је и тада за Телеграф рекао да га је, пре него што ће ошамарити ученицу, она вређела, испровоцирала, уштинула, а потом и ударила киком по очима.

– Ударали су ме више пута, али од П. П. сам добио један ударац у пределу слепоочнице и један јачи ударац у пределу врата и главе. Видео сам га како замахује песницом ка мени, уз речи „јебаћу ти мајку, разбићу те“. Сад видим да њих нико не осуђује, а нарочито не дечака који ме ударао песницама. Њега сви подржавају јер је он, наводно, бранио другарицу. Интересантан податак: бранио је другарицу песницама – жали се професор и додаје:

– Знате, треба да се уведу униформе у школама, али и забрани ђацима да користе мобилне телефоне… Тада би се све довело у ред. Овако, покушавате да будете човек, а испада да сте неспособан професор. Изгледа се у овом друштву више брине за неке друге ствари, уместо да се постави неопходан ниво поштовања и исправних односа.

Ј. С, Телеграф