НИКШИЋАНИН НАРУЧИО МАРИХУАНУ ПРЕКО ФЕЈСБУКА: Дрогу му пронашли у кући, а сада ће провести 7 месеци иза решетака

Апелациони суд у Подгорици потврдио је пресуду којом је Никшићанин Стефан Митровић (23) осуђен на седмомесечну казну затвора због шверца 51 грама марихуане.

никшићанин стефан митровић
Фото: Хулио Кортез, АП

Првостепену пресуду донео је судија Вишег суда у Подгорици Предраг Табаш.

Према наводима пресуде, током поступка доказано је да је у Митровићевом стану 12. децембра 2017. године пронађена марихуана коју је намеравао да прода.

Интересантно је да је Митровић дрогу набавио преко Фејсбука.

Он је пред судом рекао да је марихуану купио преко Фејсбук странице НК кварт, седам дана пре него што је полиција пронашла купљену дрогу у његовој кући.

Митровић је навео да се састао са особом која стоји иза те Фејсбук странице код музичке школе и том приликом купио пакетић марихуане за пет евра.

После четири дана, пошто је помажући оцу у изградњи гробница зарадио 75 евра, Митровић је поново контактирао преко Фејсбука добављача и овај пут купио двадесет пакетића марихуане за 55 евра.

Он је објаснио да је већу количину марихуане купио како би се обезбедио за следећих петнаест дана боравка у Шавнику, где је оцу требало да помаже на изградњи две гробнице.

Оптужени је у истрази тврдио да је дрогу купио за личну употребу, као и да пије терапију због психичких проблема. Током судског поступка, ове Митровићеве тврдње показале су се као неистините.

Ипак, за судије није било логично да оптужени за боравак од петнаест дана за личну употребу обезбиједи 20 пакетића марихуане.

„Имајући у виду контрадикторне, неуверљиве, нелогичне, па самим тим и неосноване наводе у одбрани оптуженог суд закључује да је оптужени дрогу држао ради продаје“, наводи се у пресуди.

Приликом одмеравања висине казне суд је као олакшавајућу околност узео младост оптуженог Митровића као и то што је у време извршења кривичног дела имао навршених 20 година.

Курир / Танјуг