Протест грађана испред пекаре у Борчи: ТРАЖЕ ДА СЕ ПЕКАРА ЗАТВОРИ (ВИДЕО)

Група грађана окупила се испред пекаре Рома у Борчи, под паролом „Нема поштовања, нема пословања“, захтевајући да се затвори пекара, јер је на друштвеној мрежи објављена фотографија бившег радника како у центру Београда рукама показује двоглавог орла, албански национални симбол.

испред пекаре
Фото: Србин.инфо

Пекара данас не ради, а преко прозора и врата су навучене решетке. Присуство полиције није примећено.

Порука скупа грађана у Борчи испред пекаре Рома, Мон Ђураја, чији брат се сликао са знаком Велике Албаније је била, „Нема поштовања, нема пословања“!

Окупљени грађани су истакли да нових протеста неће бити али да они као и већина грађана насеља Борча, више неће улазити у пекару Рома јер су иритирани не само показивањем двоглавог орла Велике Албаније но и понашањем самог Ђураја који је у почетку негирао да се његов брат сликао са симболом Велике Албаније, а касније је и самог себе у појединим медијима приказивао као жртву прогона, иако никада ниједан Борчанац раније није показивао нетрпељивост према њему и његовим члановима породице.

Цео протест може можете погледати на следећем видео снимку:

Окупљени сматрају да је показивање двоглавог орла била провокација и да зато Мон Ђурај треба да затвори пекару.

испред пекаре
Фото: Србин.инфо

Испред пекаре Рома окупили су се и старији мештани Борче, али и породице с децом. Организатори поручују да никога не мрзе, али да је неприхватљиво то што је један од бивших радника пекаре и брат власника показивао двоглавог орла – национални симбол Албанаца.

испред пекаре
Фото: Србин.инфо

С друге стране, Ђурај поручује да нема везе с тим и да не подржава оно што је његов брат урадио и додаје да у Србији плаћа порез и да су за њега сви људи исти. Нагласио је да је забринут за своју и безбедност своје породице.

испред пекаре
Фото: Србин.инфо

Н1 / Србин.инфо

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.