Стравичне размере авионске несреће у Москви: Више путника погинуло него што је преживело У МУРМАНСКУ ТРОДНЕВНА ЖАЛОСТ

Истрага о несрећи је у току. У пожару који је захватио авион на аеродрому Шереметјево у Москви преживело је само 37 путника од укупно 78 колико их је било у летелици, преноси Русија данас.

истрага о несрећи
Фото: Танјуг / АП

– У авиону на лету од Москве ка Мурманску било је 78 путника и чланова посаде. Према најновијим подацима доступним истрази, 37 њих је преживело – рекла је портпарол Истражног комитета Светлана Петмеко. Она је додала да истражитељи сада испитују преживеле, очевице, запослене на аеородрому и аво-компанијама, преноси Тасс.

Подсетимо, прве информације су гласиле да је погинуло 13 особа, међу којима и двоје деце, а најмање шесторо је повређено приликом принудног слетања путничког авиона који се запалио на московском аеродрому Шереметјево. На списку повређених путника је био Владимир Јеменков, први човек Северноморске области. Званичник је потврдио да је био на лету, али је одбио да даје коментаре.

У авиону Сухој Суперџет-100 била су 73 путника и пет чланова посаде. Према писању страних медија, пожар на аеродрому је угашен. Појавио се и снимак са сигурносних камера, на ком се јасно види да је авион при слетању најпре ударио главом о тло, поново полетео, али је тада букнула ватра.

Погледајте овај тренутак:

Председник Русије Владимир Путин, изразио је саучешће породицама погинулих. Он је наредио да се темељно испита инцидент.

ВИДЕО: Запалио се авион у Москви, извлаче тела настрадалих

У Мурманску проглашена тродневна жалост

Власти Мурманскoг региона прогласиле су тродневну жалост због авионске несреће која се догодила на аеродрому „Шереметјево“, у којој је погинула 41 особа.

„У Мурманску је проглашена тродневна жалост“, написао је вршилац дужности губернатора овог региона Андреј Чибис на својој страници на Фејсбуку.

Јутрос је Министарство здравља саопштило да је шесторо путника збринуто у болници, од тога троје у тешком стању.

Истражитељи Руског истражног комитета спроводе истрагу на аеродрому како би утврдили узроке несреће.

Путнички авион „сухој суперџет 100“ компаније „Аерофлот“ са 73 путника и пет чланова посаде полетео је из Москве за Мурманск, али се због техничких проблема убрзо вратио и запалио приликом покушаја да принудно слети на „Шереметјево“.

Телеграф / Восток