Борча опет на улици: Ни бурек, ни разграничење! (ВИДЕО)

0

Борча је одувек мултиетничка средина у којој никада нико није дискриминисан нити прогоњен по националној основи. Око чега онда најновија окупљања испред пекаре Рома? Зашто подржаваоци пекаре тврде да је власнику угрожена безбедност? Зашто грађани Борче траже затварање пекаре?

окупљање незадовољних грађана

Окупљање незадовољних грађана у овом београдском насељу увелико је прерасло случај једне пекаре и постало политичко питање од најширег значаја.

Ко је Софија Тодоровић, иницијатор скупа „Бурек солидарности“? Она се јавности представила као становник Борче, што је тачно. Проблем је, међутим, у томе што је „заборавила“ да помене да је истовремено и извршни директор, српској јавности по злу познате, невладине организације Иницијатива младих за људска права, која пропагира независност Косова. Она је и програмски директор БИРН-а, медија који има исти такав став о Косову и Метохији.

окупљање незадовољних грађана
Аутор и водитељ емисије Миодраг Зарковић

После десанта страначких и грађанских активиста на Борчу од два дана раније, ново окупљање незадовољних грађана у овом београдском насељу увелико је прерасло случај једне пекаре и постало политичко питање од најширег значаја: Сме ли се у Србији исказивати политичка воља која је по природи национална, или не?

Како се уредник и програмски координатор БИРН-а Слободан Георгиев, шеф Софије Тодоровић, уочи Васкрса наругао верским осећањима православних хришћана и још много занимљивих детаља сазнаћете у видеу који је пред вама:

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.