Михајловић: Аутопут за Зрењанин не може да се гради на земљишту Ал Дахре

1

Министарка инфраструктуре Зорана Михајловић изјавила је да још није позната траса аутопута Београд – Зрењанин, али је истакла да се та саобраћајница неће градити на земљишту које је купила компанија Ал Дахра из Уједињених Арапских Емирата.

траса аутопута београд-зрењанин
Фото: Printscreen

Она је новинарима казала да пројектно-техничка документација за тај пут није завршена, јер тендер који је Покрајина Војводина расписала није успео, али је потврдила да ће се аутопут Београд-Зрењанин градити.

„У Влади Србије постоји решење о радној групи са кинеском компанијом Шандонг о томе да се ради на пројекту изградње пута између Београда и Зењанина. Јасно је да нам аутопут ту треба. Сада чекамо да се распише нови јавни позив и да се разговара и разматра траса“, казала је Михајловић.

Додала је да се и унутар Министарства саобраћаја разматра куда би траса могла да прође, али мисли да је још увек рано да се о томе говори, док стручњаци, који победе на тендеру, владиној радној групи не дају предлог трасе.

На питање новинара на који начин се може избећи да траса прође преко земљишта Ал Дахре, Михајловић је навела да аутопут „не може да иде кроз то земљиште“.

„Не може аутопут да иде истом трасом којом теренутно иде пут до Зрењанина и који сад иде кроз то земљиште Ал Дахре“, рекла је она и додала да је за аутопут потребан велики простор и да то свакако неће бити преко земљишта које је купила Ал Дахра.

Бета

1 коментар

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.