Биковић Русима: Подржите територијални интегритет Србије

Српски глумац Милош Биковић, који је веома популаран у Русији, поставио је неколико фотографија на свој профил на Инстаграму, тражећи од својих пратилаца да подрже територијални интегритет Србије.

милош биковић
Милош Биковић држи говор по уручењу одликовања/Фото: Youtube printscreen

Он се посебно обратио Русима која га прате на Инстаграму, настојећи да се изван граница Србије прошири свест о кршењу Резолуције 1244 СБ УН.

 

View this post on Instagram

 

Первая фотка в карусели это фото из фильма ,,Балканский рубеж’’. Я не воевал и не служил в армии но это мой срок. Кино которое поможет НЕ ЗАБЫТЬ тех людей которые отдали свои жизни в борьбе за нашу свободу. На второй фотографии мой дед (слева) солдат Югославской народной освободительной армии и его друг, боец красной армии. Фото сделано в Загребе (после того как они Загреб освободили) в 1945. Третья фото это письмо красноармейца и его адрес с друго стороны открытки. Последние слова письма которое солдат СССР отправил моему деду солдату Югославии это… ,,прошу не забыть’’. Вот мой ответ. Не забыто! Спасибо вам за все. За ваш подвиг. Помним. С Днём Победы. Последная фото, это картины сербского страдания на Косове. Прошу всех подписчиков помочь мне и Сербии и в своих профилях рядом с именем написать номер 1244. Это номер резолюции закона ООН которую пол мира нарушает силой. Эта статья гарантирует целостность Сербии. Победы за нами и не забываем их но победы и перед нами и одна из них это соблюдение целостности моей родины. Обнимаю вас всех. С благодарностью. Ваш Милош. Nisam ratovao niti služio vojsku ali ovo je moj rok. Filmovi koji će pomoći da se ne zaboravi podvig ljudi koji su dali svoje živote za budućnost. Buducnost koju mi danas živimo. I to zivimo nedostojno njihovog podviga. Druga slika je slika mog dede, nišandžije PVO (levo) i crvenoarmejca (desno) u tek oslobođenom Zagrebu 1945. Treća slika je druga strana te fotografije koju je crovenoarmejac poslao mom dedi. Poslednje reči u kratkom pismu glase ,,molim te ne zaboravi”. I evo im odgovor obojci: Nije zaboravljeno! Hvala vam za podvig. Hvala za slobodu. Četvrta slika je poziv svim mojim pratiocima, pogotovo Rusima, da napišu 1244 na imenima svojih profila. Da se podigne svest van granica Srbije o kršenju međunarodnog prava i rezolucije 1244. Pobede su za nama ali i ispred nas. Jedna od njih je i očuvanje celovitosti Srbije. Srećan dan pobede!

A post shared by Milosh Bikovich/Милош Бикович (@bikovic) on

„Победе су за нама, али и испред нас. Једна од њих је и очување целовитости Србије. Срећан Дан победе“, поручио је Биковић.

Ову објаву на Инстаграму, у оквиру које се налази и фотографија из филма „Балканска међа“, Биковић је потписао са: „Нисам служио војску и ратовао, али је ово мој мандат. То је филм који ће помоћи да не заборавимо оне људе који су дали своје животе за нас, у борби за нашу слободу“.

На другој слици види се Биковићев деда (на слици лево), борац Народноослободилачке војске Југославије, иначе нишанџија у ПВО, и његов пријатељ, борац Црвене армије (на слици десно). Фотографија је снимљена у Загребу, непосредно после ослобођења 1945. године.

На полеђини те фотографија налази се порука тог борца Црвене армије и његова адреса, коју је глумац такође објавио, а последње речи у поруци су: „Молим вас, немојте заборавити“.

документарни филм
Милош Биковић / Фото: Восток.рс

„Није заборављено! Хвала вам за подвиг. Хвала вам за слободу“, навео је Биковић.

Спутњик

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.