УБИО КОМШИЈУ ПОСЛЕ ДВА САТА СВАЂЕ Убица рекао жртви „да сачека“, па се вратио са ножем који му је ЗАРИО ДИРЕКТНО У СРЦЕ

Мотив јучерашњег убиства у Параћину, када је Божидар С. преминуо од повреда које му је ножем задао Добрица Р. у хаустору зграде у којој су живели, највероватније је био свађа око ролетне. Комшије за Добрицу кажу да је проблематичан и да је цео крај био у конфликту са њим.

у параћину
Фото: Инфоцентрала.рс / Промо

Добрица Р. (41) из Параћина ухапшен је због сумње да је у ноћи између недеље и понедељка у Улици мајора Гавриловића у Параћину избо ножем комшију Божидара Стојнића (62), који је убрзо после тога преминуо.

Злочин се догодио у хаустору зграде где је убица жртву убо у груди и стомак, а потом се вратио у свој стан где је касније и ухапшен. Препоставља се да је мотив монструозног убиства комшијска нетрпељивост и свађа, које трају већ дуже време.

– Не знам коме је сметала чија ролетна, али чула сам да су се због ње свађали два сата. У једном тренутку, комшија је чуо Добрицу како виче несрећном Божидару: „Сачекај ме, сад ћу да се вратим!“ Вероватно се након тога вратио с ножем и убо га у груди. Родбина каже да је један убод био директно у срце – испричала је за Курир једна од комшиница.

у параћину
Место злочина / Фото: Инфоцентрала.рс / Промо

Она додаје да Добривоје у њиховој улици са женом и дететом живи око десет година, као и да је цео крај имао неки проблем са њим.

– Било је питање времена када ће неко зло да учини. Он је дете знао да јури ножем по улици. Једног комшију је ударио секиром у главу због чега му је суђено. С друге стране, сви су га се пазили јер је лопов и пробисвет. Полиција га је хапсила, али би увек изашао на слободу – казала је саговорница Курира.

На улазу испред зграде у којој се догодио злочин јуче су и даље били видљиви трагови крви.

– Кажу да је после напада Божидар доста крварио. Неко од комшија је позвао хитну помоћ, али он је искрварио и преминуо у болници – прича комшиница.

у параћину
Фото: Инфоцентрала.рс / Промо

Добрици Р. је одређено полицијско задржавање, против њега ће бити поднета кривична пријава за убиство Божидара Стојнића и биће приведен на саслушање код тужиоца. Тело убијеног је послато на обдукцију, а шта се тачно десило кобне ноћи, утврдиће истрага.

Курир