Миодраг Зарковић: Вучић, Џони Деп, Един Врањ и спонзоруше

Вучић о томе како су жене у његовом кабинету данас дочекале Џонија Депа: ”Дотерале су се као никад до сада, никад раније нису биле овако марљиве, све су остале да раде прековремено.”

џони деп
Све­ча­ност у згра­ди Ге­о­за­во­да / Фото: Мар­ко Спа­со­је­вић, Политика

Под претпоставком да Вучић говори истину (што је увек сумњиво с таквом лажовчином), ваљало би приметити да су Председништво, самим тим и Србију, једнако осрамотиле и те жене, као и онај ко их је такве запослио тамо и успоставио прихватљивост описаног понашања.

Јесте, даме и господо, по највишим српским установама одавно царује сплавовски менталитет. Није на то био гадљив ни Тадић (Лутрија Србије), а под непоправљиво искомплексираним напредњацима стање је метастазирало. Толико, да се владајућа будала сад и хвали тиме пред целим светом.

Наравно, не верујем да ће ико из ”опозиције” подићи глас против ове бруке. Јер Деп је овде дошао ”из света” (читај: из Америке), па је стога све у реду, нема разлога за узбуну, српске жене вала и треба на тацни да се нуде холивудским згубиданима, неће ваљда Аци Лукасу, побогу!

Али, ако мислите да је то највећа штета коју је председник данас нанео Србији, грешите. Вучић је из затвора пустио Едина Врања, муслиманског злочинца, на чему му је Бакир Изетбеговић лично захвалио.

Неки дан сам овде указао на то да колико је Вучић погубнији по сваки и један српски национални интерес од Војислава Коштунице, последњег српског владара који се заиста борио за очување КиМ у оквиру Србије. Многима то није пријало, па су се упустили у расправу са мном о Коштуничиним гресима (које, узгред буди речено, нисам ни порицао). Највише му је замерано на томе што је из затвора пустио око хиљаду шиптарских осуђеника, између осталих и тада још младог Аљбина Куртија. То је, понављали су, неопростив Коштуничин грех.

домаћин
Миодраг Зарковић

Па ето, живо ме занима како се ти људи осећају данас, када Александар Вучић, за кога они ваљда верују да је мања штеточина од Коштунице, пушта из затвора муслиманског кољача. Не верујем да ће ми одговорити, не замерам, али нека се барем сами пред собом запитају шта би Вучић, кукавица над кукавицама, урадио на Коштуничином месту пре 20 година. Да ли би, ”храбар” какав јесте, у ондашњим околностима смео да одбије било какав захтев Запада?

Ево да вам кажем шта би било да је тада на челу државе био Вучић. Не само да би сви шиптарски осуђеници били пуштени, него би сваки од њих добио и пословну пратњу на коришћење. Да му се нађе, док се не привикне на живот ван робије.

Данас смо видели да АВ не оскудева у таквим кадровима. Не знам само како да назовем тај тип жена, нисам питао Гордану Чомић како гласи женски род од ”напредњак”. Спонзоруша?!