Тачи одговорио Вучићу: Председник Србије добро зна да не може војском на Косово

0

Такозвани председник Косова Хашим Тачи изјавио је да је одлука председника Србије Александра Вучића да подигне ниво борбене готовости Војске Србије популистичка и за унутрашњу употребу.

ниво борбене готовости
Фото: Н1

„Председник Србије добро зна да не може да крене према Косову. То је нешто немогуће и незамисливо и он је сам убеђен у то, али за сваки случај институције Косова, укључујући и Безбедносне снаге Косова су у стању приправности. Популистичке изјаве нису претње за рат, него за унутрашњу употребу да се добије што већа симпатија у Србији“, казао је Тачи.

Тачи је после седнице Савета за националну безбедност Косова рекао да је у јутрошњој акцији косовске полиције на северу ухапшен и један Рус за којег је навео да је био „маскиран статусом дипломате“ и да је имао за циљ да омета полицију.

Тзв, заменик премијера Косова Фатмир Љимај изјавио је да акције Полиције Косова имају за циљ ударац мрежи организованог криминала, у коју су били укључени и неки полицијски званичници.

„Данас је полиција Косова имала акцију у неким регионима, укључујући и општине Звечан, Зубин Поток, Северну Митровицу, Јужну Митровицу, Србицу и Глоговац. Акција има за циљ ударац мрежи организованог криминала у који су били укључени и неки полицијски званичници“, написао је Љимај.

Институције Косова су, према његовим речима, опредељене да се боре против организованог криминала на целој територији Косова.

„Позивам грађане да сачувају мир, док рањеним полицајцима желим брзо оздрављење“, написао је Љимај.

Бета

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.