Бујица однела мост, у току је евакуација, народ се моли: „Само да се не понови“. Излила се и Гружа, поплављен магистрални пут Крагујевац-Краљево (ВИДЕО)

Становници се у страху моле да се не понови кобни сценарио. Централна Србија од јутрос се бори са поплавама.

поплаве
Фото: Printscreen Facebook Vladica Milic

Централна Србија од јутрос се бори са поплавама. У насељу Гружа у Книћу ватрогасци тренутно евакуишу две породице, на улици водена стихија отежава кретање.

У селу Закута река Гружа која је изазвала поплаве однела је мост. У селу Пајсијевић црквена звона упозоравају на опасност.

 

View this post on Instagram

 

HAOS U GRUŽI: Poplavljena dvorišta, podrumi, izlila se Gruža

A post shared by iKragujevac -Istina na 1.mestu (@ikragujevac) on

Стање отежава киша која непрестано пада. Обилна киша у протеклој ноћи изазвала је поплаве и нанела велику штету домаћинствима у овом крају.

Како преноси портал Икрагујевац, због изливање реке Груже околним домаћинствима поплављена су дворишта, подруми су пуни воде. Такође, због огромне количине воде на путу затворен је магистрални пут Крагујевац – Краљево.


У Краљево, које је такође поплављено, могуће је ићи само преко Мрчајеваца. Становнике ових места сцена је много подсетила на ону из 2014. године. Све време на друштвеним мрежама понављају једну једину молитву: „Само да се не понови“.

ВИДЕО: Краљево поплављено, излио се Ибар, вода улази у куће, хаос на улицама!

ВИДЕО: Поплаве – село Вича, Горње Драгачево,  – општина Лучани

ВИДЕО: Снимак из ваздуха приказује ужас поплаве у Драгачеву