КАО У ФИЛМОВИМА: Српски држављанин закуцао се комбијем са 33 мигранта у полицијску блокаду

0

Српски држављанин који је у комбију кријумчарио 33 мигранта претходне се ноћи, после бежања од полицијске потере, свом брзином залетео у полицијску блокаду постављену на наплатној рампи Лучко.

33 мигранта
Фото: Илустрација

Српски држављанин који је у комбију кријумчарио 33 мигранта претходне се ноћи, после бежања од полицијске потере, свом брзином залетео у полицијску блокаду постављену на наплатној рампи Лучко.

Возач је тешко повређен, а путници су прошли без повреда, известила је данас послеподне загребачка полиција.

Полицајци који појачано раде на сузбијању кријумчарења људи јуче су неколико минута пре поноћи, на аутопуту А1 код одморишта Јањче, почели да прате комби возило марке „ситроен џампер“ загребачких таблица за који су посумњали да кријумчари мигранте.

Полицијски тимови у возилима са звучним и светлосним ознакама покушали су да зауставе комби возило, али је возач нагло повећао брзину и дао се у бег у смеру Загреба при чему је у неколико наврата покушао да изгура полицијско возило.

Будући да се упорни бегунац није заустављао полиција је на наплатној рампи Лучко поставила блокаду возилима, оценивши да су за то створени безбедносни услови.

Кад је 20 минута после почетка потере дошао до наплатне рампе Лучко, мушкарац је пробио рампу и затим се у пуној брзини забио у два полицијска возила што га је на крају онемогућило да настави да вози, односно побегне.

Возач је потом ухапшен и утврђено је да се ради о 31-годишњем држављанину Србије.

Полицајци су у комбију пронашли 33 особе, највероватније илегалне мигранте, који су прошли без повреда, а одведени су на криминалистичко истраживање како би се утврдио њихов идентитет и статус боравка у Хрватској.

33 мигранта
Кријумчарење мигранта / Фото: Илустрација

Возачу комбија пружена је лекарска помоћ у КБЦ Загреб, где су му констатоване тешке повреде.

Против њега ће бити предузете истражне радње због противзаконитог уласка, кретања и боравка у Хрватској.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.