ДРАМА КОД ТРСТЕНИКА: Кренуо да обиђе њиву, водена стихија повукла и њега и трактор, траже га и МУП и добровољци (ФОТО)

В. Ц. (60) нестао у уторак вече. Комшиница чула јауке, са друге стране обале. У току претрага приобаља Западне Мораве.

нестао
Фото: С. Бабовић

ТРСТЕНИК – Потрага за Мештанином В. Ц. (60) из Селишта код Трстеника, који је нестао синоћ када је кренуо да обиђе њиву, је у току.

Припадници МУП и многобројни добовољци претражују приобаље Западне Мраве, у чујем се правцу несрећни човек упутио.

Са намером да обиђе имање, због поплава с којима се већ три дана бори цео крај, В.Ц. је кренуо на трактору, али му се губи траг у атару насељеног места Селиште. Нестао је и није пронађен ни трактор којим је управљао.

Мештани Селишта су у шоку. Несталог комшију знају као отреситог, вредног и доброг човека. Нико није могао да претпостави трагедију у најави.

– Око седам сати били смо муж и ја на обали Мораве, кад смо чули да неко дозива, као јаук. Кажем ја неко виче. Прво ми се чинило да се чује од ловачког дома. У близини има вир. Муж и ја смо били са друге стране Мораве, звук је долазио од преко пута, са друге стране обале, иза врбака, од кога ништа не може да се види. Чуло се два – три пута, па се утишало. Колика је Морава велика, надошла, ја нисам смела да приђем близу – испричала нам је Зорица Дуњић.

нестао
Зорица Дуњић / Фото: С. Бабовић

Већи део Селишта је практично под водом и многи страхују од најгорег сценарија. У овом месту код Трстеника због бујања Риљачке реке директно је било угрожено 80 кућа још у понедељак у раним јутарњим сатима. Ситуација се јуче погоршала, јер је река до те мере надошла да је достигла ниво моста. Борба са воденом стихијом још траје, иако се вода повлачи.

нестао
Фото: С. Бабовић

С. Бабовић, Новости