Тешко покретног и болесног деку (80) опљачкали у Ургентном: Узели му новац из јакне док је полуонесвешћен лежао на снимању

Зар смо спали на то да се краде од болесних људи који у тешком стању дођу по помоћ, пита се његова снаја.

Фото: Илустрација, Никола Јовановић / Марко Тодоровић

Да ли се више ничег не стидимо? После снимка човека кога сви прескачу и заобилазе док без свести лежи на бетону, појавила се још потреснија прича. Тешко покретног деку (80) којем је позлило, опљачкали су у Ургентном центру у Београду и то док је полуонесвешћен лежао на снимању.

Тужну причу о деки, али пре свега тужну истину о нама, испричала је његова снаја Наташа Будисављевић Радишић.

– Мој свекар (80) је данас отишао у набавку и тамо га је ухватила несвестица па је пао. Док је лежао онесвешћен, неко је позвао Хитну помоћ која га је пребацила у Ургентни центар. Касније се испоставило да га је неко, тако онесвешћеног, опљачкао. Просто немам речи којима бих описала шта мислим и осећам… – написала је Наташа на свом Фејсбук профилу.

Иако је прво мислила да су њеног свекра опљачкали у продавници, показало се да је истина још гора.

– Када смо прегледали снимке камера, испоставило се да га нико тамо није опљачкао. Тада сам од продавачица чула страшне приче. Једна ми је рекла да је и њеном мужу својевремено нестало 1.000 евра у Ургентном, док је био на снимању, а то је био новац који је чувао за неке њима важне ствари – прича Наташа за Телеграф.

Друга продавачица, која има анеуризму на мозгу и која је због несвестица често завршавала на Ургентном, испричала јој је да ствари пре снимања мора да преда техничару и да на лицу места мора да преконтролише има ли ишта вредно у џеповима.

Наташа Будисављевић Радишић / Фото: Facebook

– Па зар смо на то спали, да се краде од болесних људи који у тешком стању дођу по помоћ – пита се ова жена.

Супруг и она ће, додаје, поднети пријаву против НН лица, а на овај начин желе да упозоре људе на крађе које се дешавају у Ургентном центру. Новац може да се надокнади, али шта ћемо са несталим моралом и осећајем стида, тек треба да се запитамо.

М. Лесковац, Телеграф

1 коментар

  1. Ако, скоријих година, нисте имали потребе да улазите у Ургентни центар — онда не можете ни да претпоставите да је ова установа постала „амбуланта“ или „дом здравља“ за неке категорије наших суграђана који су силом прилика (убод, метак, паљевина …) њени пацијенти … Болесник на колицима, још без свести остављен у препуном ходнику док чека преглед — постаје тако њихова „идеална мета“

Comments are closed.