ПОНОВО ИНЦИДЕНТ У РАКИТИ: Мештанин тврди да га је претукло инвеститорово приватно обезбеђење

Због тога што је фотографисао нелегалне радове на постављању цевовода, приватно обезбеђење које је ангажовао инвеститор мини-хидроелектране у селу Ракита, претукло је, како сам тврди, мештанина и председника Савета месне заједнице Десимира Стојанова.

фотографисао нелегалне радове
Десимир Стојанов Деско

Портпарол пиротске полиције не одговара на позиве и поруке новинара Јужних вести, а у Бироу за комуникације су тражили званичан захтев, на који још нема одговора.

Инцидент се догодио у четвртак, после 10 сати, када је, у тренутку фотографисања, како каже Стојанов, био ван градилишта, али то није спречило раднике обезбеђења да му отму телефон, а том приликом је, додаје, примио и неколико удараца.

– Био сам ван градилишта. Покушао сам да докажем да раде ван одлуке Министарства, када су дошли момци из обезбеђења. Поломили су ми наочаре, поцепали тренерку и бацили телефон – тврди Стојанов.

Додаје да се све десило када се враћао из баште, те када је видео да раде на спајању цеовода, хтео да фотографише и слику постави на друштвеној мрежи Фејсбук.

Фото: Јужне вести

– Био сам у амбуланти у селу Звонце, имам лекарско уверење о повредама. Полиција је долазила и направила записник – каже Стојанов.

Из полиције и даље нема потврде инцидента јер портпарол Оливера Милић не одговара на позиве и поруке новинара Јужних вести, а још нема ни одговора на званичан захтев који је прослеђен Бироу за комуникације Министарства унутрашњих послова, преносе Јужне вести.

Подсетимо, ово је само наставак напете ситуације у Ракити. Крајем маја Стојанов се попео на потпорни зид уз обалу Ракитске реке и претио да ће скочити са њега у реку.

Почетком јуна један од мештана је ухапшен због претње радницима обезбеђења. Априла ове године догодила се експлозија на багеру, а крајем октобра прошле године у близини градилишта пронађена је ручна бомба. Почетком године изгорела је камп приколица која је служила као магацин.

Фото: Јужне вести

Другостепени орган Министарства за заштиту животне средине одбило је жалбу инвеститора на своје решење и забрана радова је још на снази.

Приликом обиласка радова на постављању цевовода за МХЕ, републички инспектори Драгана Шелмић и Милан Штетић утврдили су да је од 300 до 350 метара цевовода постављено у оквиру природног корита за велике воде и наложили су престанак радова и вађење постављених цеви.

Н1 / Јужне вести