ЕУ инфотек: Српска мафија стоји иза снимања Штрахеа и пада аустријске владе

Аустријски сајт о позадини узрока пада владе у Бечу.

хајнц кристијан штрахе
Фото: Шпигл, Screenshot

После 90 дана истраживачког рада ЕУ инфотек је стекао свеобухватну слику о одговорнима за илегално снимање Штрахеа пре две године на Ибици. Постоји основана сумња да иза тога стоји покушај уцене, али и да су умешани трговци наркотицима и оружјем, у сарадњи са српском мафијом.

Наводи ово аустријски сајт ЕУ инфотек у оквиру расветљавања позадине афере „Ибица“ која је довела до пада Хајнца Кристијана Штрахеа и потом аустријске владе, уз спекулације да би иза свега могла да стоји и српска мафија. Тај медиј је, иначе, први објавио имена бечког адвоката и детектива, који су касније признали да су одговорни за видео-снимке који су уздрмали Аустрију.

Сада се наводи да детектив Ј. Х. није био задужен само за техничко и организационо спровођење снимања, него и за продају материјала у Немачкој. Сајт тврди да он поседује и опрему за производњу дрога у покрајини Салцбург, док је његов отац, иначе рођен у Србији, продавао оружје за време ратова на Балкану.

Отац детектива је, наводно, успео да избегне кривично гоњење и исели се у Мајами, а сина је издржавао месечним дознакама. Отац је током илегалне продаје оружја, наводно, сарађивао са српском мафијом, не само на Балкану, но и у Бечу, преко испостава навијачке групе „Гробари“.

Тврди се да и Ј. Х. има контакт са Србима, јер ЕУ инфотек наводи да на фејсбук-налогу има више од 350 лепих девојака пријатеља, претежно из Србије. Те девојке се, додаје се, доводе на журке као „мамци за клопке“, каква је била наводна Рускиња на коју су „насели“ Штрахе и његова десна рука Јохан Гуденус. Таквим видео-снимцима наводно је уцењивао људе.

ЕУ инфотек оцењује да је упадљиво опрезно опхођење аустријских и немачких служби према Ј. Х. који је саслушан само телефоном. То, истиче сајт, указује да је Ј. Х. вероватно радио за аустријску обавештајну службу или Министарство унутрашњих послова, због чега га сада штите.

Д.Д.С, Новости