ЈЕДИНИ ИМАЈУ ХРАБРОСТИ ДА СЕ СУПРОТСТАВЕ: Полиција тукла православне вернике док су шетали са децом (ВИДЕО)

Како јављају сами људи са лица места, полиција је тукла православне вернике који су се окупили после литургије у Цркви Светог Марка, на Ташмајдану, са циљем да крену у пријављену породичну шетњу до Владе Србије, сазнаје Србин.инфо.

полиција
Фото: Србин. инфо

12:30 Kако јавља репортер Србин.инфа са лица места народ се полако окупља испред Скупштине Србије певајући православне песме и молећи се Богу пред полицијским кордоном. У преносу уживо учесници првог православног окупљања су рекли да ће остати овде до даљњег, позивајући Београђане да им се придруже.

Како сазнајемо, на основу изјава самих сведока, до 500 православних верника кренуло је негде после пола једанаест из Цркве Светог Марка до Владе Србије носећи испред крст.

Иако је породична шетња била пријављена, полиција је покушала да заустави поворку на врху Кнеза Милоша, код Пионирског парка.

Провокације: У једном тренутку појавило су једно возило из којег су припадници неидентификованог НВО вређали учеснике породичне шетње, добацујући им, наочиглед полиције, погрдне речи и изразе иако су ту била присутна и мала деца.

Окупљени народ није хтео да се заустави, па су припадници МУП-а, позвавши и појачање, употребили грубу силу, ударајући и обарајући на земљу окупљени народ.

Међу шетачима су били и родитељи са малом децом, но то није спречило органе реда да и на њима примене грубу силу, за Србин.инфо кажу учесници саме породичне шетње.

полиција
Фото: Србин.инфо

У овим тренуцима, око 11.30, полиција је кренула да легитимише православни народ, који нема намеру да одустане од шетње него позива и остале Београђане и сав народ Србије да им се придруже данас у шетњи, како у Београду, тако и у својим местима.

„Остаћемо на улици до даљњег и то је порука и српским властима, а и оним центрима моћи у иностранству који насрћу на независност српске државе и урушавају породичне вредности у нашој земљи, да је Србија пре свега земља Богоугодног народа”, каже један од учесника породичне шетње за Србин.инфо.

Новинар Србин.инфо, Дејан Петар Златановић је кренуо на лице места, па ће овај портал све време извештавати уживо о свему са свог јутјубканала.

Србин инфо