Свадба у Никшићу „пукла“ због песме „Српкиња је мене мајка родила“: Пао развод после само 3 сата

Прича се да је договор био да весеље прође без „националистичких“ песама, али је домаћину свадбе, свекру, прекипело када је прија два или три пута наручивала исту песму.

свадба
Фото: Илустрација

Једно свадбено весеље у Никшићу за тили час се претворило у кошмар. И то све због политике. Две породице, чију децу је љубав спојила, неочекивано су заратиле само због наручене песме „Српкиња је мене мајка родила“. А све се дешавало у Парохијском дому, после обављеног венчања.

Прича се да је договор био да весеље прође без „националистичких“ песама, али је домаћину свадбе, свекру, прекипело када је прија два или три пута наручивала исту песму. Он је наводно упозорио присутне да је „доста тих песама, јер је ово Црна Гора“. Настало је комешање родбине и пријатеља, а револт је кулминирао када је брат младе устао, узео сестру за руке и извео је са весеља уз поруку – „хвала, пријатељи“.

Нешто касније, несуђени свекар, ишчупао је музичарима каблове из утичница, говорећи: „Ви сте за све криви!“

– Ја певам оно што ми се наручи – одговорила је кратко певачица.

Драма двоје младенаца имала је наставак. Несрећна девојка побегла је до оближње цркве Светог Василија Острошког, села на степениште и дуго оплакивала пропали свадбени дан ком се само неколико сати пре радовала.

После свадбеног краха, младенци су пошли својим кућама – на две стране.

У Никшићу се може чути да су се они већ после три сата брачног живота развели.

ВИДЕО „Одакле си селе“ на свадби у Никшићу:

Новости /Хронограф