Родитељи Кинескиње пронађене на Тари мислили да се замонашила. Пронађена опроштајна порука у одећи

Последњи пут када се чула са родитељима Џу Сјињуе им је поручила да је нашла свој мир и да је не траже, притом не прецизиварши где је нашла тај мир. Тражили су је и обилазили женске манастире надајући се да се можда замонашила.

кинескиња
Тражена је по целој Тари / Фото: А. Најбантјан

Мада је идентитет жене која је у уторак увече пронађена обешена на Тари још званично остао и непознат, као и начин на који је преминула, извесно је да се ради о кинеској држављанки Џу Сјињуе (22) која је извршила самоубиство, пре тога, наводно оставила је опроштајну поруку.

Очекује се да потврду да одбукција која је по налогу Вишег јавног тужилаштва у Ужицу требало да буде урађена јуче поподне, као и родитељи ове девојке који су позвани на идентификацију тела.

На неприступачним теренима на Тари, на делу званом Кртица испод пута Митровац – Перућац, у уторак касно увече окончана је тромесечна потрага за Џу Сјињуе којој се сваки траг изгубио 29. јуна на овој планини. Тог дана она је последњи пут контактирала са својим родитељима. Они су њен нестанак пријавили више од 20 дана касније, после чега су ренџери Националног парка „Тара“ кренули у свеобухватну потрагу.

Сматрало се да је она управо негде на тој локацији јер су две базне станице на Тари очитавале да је Кинескиња била на тој локацији 29. јуна. Њен мобилни телефон није лоциран ни на једној другој локацији.

Међутим, тело несрећне девојке није пронађено све до уторка када су трагачима стигле информације из Кине, одакле је, путем сателитског праћења, њено тело лоцирано. Подаци добијени од Кинеза били су толико прецизни да су ренџере одвели буквално право под дрво са ког је висило њено тело.

Стога је спасиоцима требало само 20 минута да се спусте 20 метара низ литицу поред пута и у шуми пронађу и из њен изнесу тело беживотно тело Кинескиње.

Да се ради о самоубиству најпре је указао спољни преглед тела на коме нису уочене повреде.

– Сваку сумњу томе одагнало је опроштајно писмо на енглеском језику које је пронађено у њеној одећи. Садржину писма не знамо и она је по захтеву истраге послата на превођење. Кинескиња је обесила ужетом које је, испоставило се, она купила у једној продавници у Бајиној Башти – прича извор Блица упознат са тромесечном потрагом за Џу Сјињуе као и начином на који је пронађена.

кинескиња
Џу Сјињуе / Фото: МУП Србије

Током потраге за њом утврђено је да је она у Бајину Башту дошла 28. јуна као туриста, и то сама, и да је наредну ноћ преспавала у овом месту код приватних издаваоца смештаја. На Тари су летос 25 дана боравили њени родитељи који су помагали потрагу, али који нису били много причљиви.

– Последњи пут када се чула са родитељима Џу Сјињуе им је поручила да је нашла свој мир и да је не траже, притом не прецизиварши где је нашла тај мир. Нису нам то рекли њени отац и мајка, који су прилично били резервисани према људима који су учествовали у потрази, него други Кинези који су истим послом били на Тари. Њени родитељи, с обзиром на последњу информацију од своје ћерке – да је нашла мир – нису губили наду да је жива и тражили су је овим делом Србије, између осталог и обилазили женске манастире надајући се да се можда замонашила – каже саговорник.

Телеграф