Одбијен захтев Капетана Драгана за условну слободу

0

Драган Васиљковић, познатији као Капетан Драган који је осуђен за ратне злочине наставиће да служи казну у Лепоглави. Жупанијски суд у Вараждину оценио је да је нису испуњени услови за његово пуштање на слободу.

заступник драгана васиљковића
Капетан Драган/Фото: Марио Стрмотић, Танјуг

Васиљковић у четвртак није желео да присуствује седници Већа нити да успостави контакт преко видео везе, што и није неопходно за одржавање седнице, а заступала га је адвокат, преноси Дневник.

Драган Васиљковић је у јуну 2018. правоснажно осуђен на 13 и по година затвора због ратног злочина почињеног у Книну и Глини током рата.

Будући да му је у време издржавања казне урачунато осам година и девет месеци, колико је био у екстрадицијском затвору у Аустралији, као и време проведено у истражном затвору у Хрватској, досад је у затвору провео 13 година чиме су стечени формални услови за пуштање на слободу. Његова затворска казна истиче крајем марта 2020, а за то време Васиљковић затворску казну издржава у Лепоглави.

заступник драгана васиљковића
Капетан Драган/Фото: Profimedia

Ово је други захтев за условну слободу Драгана Васиљковића након што му је у новембру прошле године први био одбијен. Тада је закључено да затвореник негира почињење дела за које је осуђен и да казну сматра незаслуженом, па је на темељу таквих података из прибављених извештаја закључено да нису испуњене законске претпоставке за прихватање предлога за пуштање на слободу.

Танјуг

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.