НАТО „стручњак“ Солана: Српски манастири су штабови терориста

1

Европски савет за спољне послове, чији су чланови Хавијер Солана, Бернар Кушнер, Марти Ахтисари, Карл Билт и Џорџ Сорош — људи који су се отворено изјашњавали као противници Срба, аминовао је удар председника Црне Горе Мила Ђукановића на светиње Српске православне цркве.

хавијер солана
Фото: Дејан Симић, Спутњик

У извештају Европског савета „Моћ перспективе — зашто је чланство у ЕУ и даље важно на западном Балкану?“, који је објављен 7. јануара, на православни Божић, наводи се да СПЦ има велики утицај у Црној Гори и на Косову и Метохији, преносе Новости.

Стручњаци за Балкан „примећују“ да СПЦ има националистичке и контроверзне погледе, да пориче српске ратне злочине, негира ЛГБТ права и равноправност полова, НАТО зове четвртим Рајхом, у јаким је везама са Русијом, а непријатељски настројена према Западу.

СПЦ није регистрована у Црној Гори, не плаћа порез и власти не знају колико свештеника активно служи. Закон о слободи вероисповести неће истерати СПЦ из Црне Горе, али ће власт узимањем светиња умањити утицај СПЦ и остварити контролу која јој је неопходна, пише у документу који је уједно и предлог ЕУ да подржи Подгорицу.

Хавијер Солана

У овој опскурној анализи дошли су чак и до података да су српски манастири били једна од локација на којима је припремана наводна терористичка акција 2016. године у Црној Гори.

Новости

1 коментар

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.