Ухапшен државни секретар Министарства грађевинарства

Пет особа, међу којима је и Миодраг Поледица, државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, ухапшено је у наставку предистражног поступка у вези са злоупотребама у „Инфраструктури железнице“. Хапшење је уследило по налогу Тужилаштва за организовани криминал после вишемесечног предистражног поступка, наводи се у саопштењу Тужилаштва.

миодраг поледица
Фото: Илустрација

Постоје основи сумње да су они извршили кривична дела злоупотреба службеног положаја и злоупотреба у вези са јавном набавком у периоду од августа 2018. до маја 2019. године, саопштено је из Тужилаштва за организовани криминал.

У току су претреси на више локација у Београду и Новом Саду.

У наредних 48 сати, они ће бити приведени и саслушани у Тужилаштву за организовани криминал, наводи се у саопштењу.

Тужилаштво за организовани криминал је саопштило да се сумња да су ухапшени извршили кривична дела злоупотребе службеног положаја и злоупотреба у вези са јавном набавком у периоду од августа 2018. до маја 2019. године.

Наиме, постоје основи сумње да су запослени у „Инфраструктури железнице“ М. Ј, Б.А. и П.Ћ, у поступцима јавне набавке супротно Закону о јавним набавкама, кршећи и друге прописе злоупотребили своја овлашћења и службене положаје, у чему им је помогао државни скеретар, како би фаворизовали привредно друштво чији је директор З.С, у добијању послова извођења радова на железници.

Фото: Илустрација

Ради фингирања постојања конкуренције и привида легалности осумњичени М.М, директор другог привредног друштва давао је такозване „услужне понуде“ којима је обезбеђивана извесност добијања посла за привредно друштво директора осумњиченог З.С.

Директор „Инфраструктура железница“ Мирољуб Јевтић ухапшен је средином јануара због примања мита. Таблоиди су после хапшења објавили да је Јевтић током саслушања изјавио да је у корупцију умешана била и министарка Зорана Михајловић, што је она демантовала.

РТС / Н1