Српски лек против корона вируса: Слободан Тркуља и Балканополис – Браћо Кинези, стизамо!

Амбасадорка Кине у Београду Чен Бо изјавила је да мере које та земља примењује у борби против епидемије коронавируса дају резултате, наводећи да је број новоинфицираних особа опао а да је број излечених у порасту.

слободан тркуља
Фото: МУП Републике Србије

„Кина предузима најоштрије мере у борби против епидемије. За две недеље су изграђене две специјалне и 13 привремених болница. У Кини сви учествују у тој борби, не само због себе већ и због свих људи у свету“, казала је амбасадорка уочи концерта који су Влада Србије и Град Београд организовали на Калемегдану у знак подршке кинеском народу у борби против епидемије коронавируса.

Она је казала да су Кини у овом тренутку хитно потребне заштитне маске, заштитна одела и наочаре али и да је важна солидарност људи из целог света. „Кина неће бити поражена. Кина ће бити јача када превазиђе епидемију“, казала је Чен Бо.

Она је захвалила Србији што показује солидарност са Кином, наводећи да ће пријатељство две државе и народа бити још јаче.

„Живело челично пријатељство Србије и Кине“, казала је амбасадорка.

Потпредседник Владе Србије Небојша Стефановић казао је да је српски народ „свим срцем уз Кину“.

„Желимо да покажемо солидарност и ако затреба пружићемо Кини помоћ било које врсте“, казао је Стефановић.

Додао је да се диви борбености кинеског народа који по његовим речима, показује изузетну снагу и ефикасност у борби против епидемије корона вируса.

„Србија је срећна када види да се Кина опоравља“, казао је потпредседник Владе Србије.

слободан тркуља
Фото: МУП Републике Србије

Заменик градоначелника Београда Горан Весић рекао је да је Кина увек била уз Србију.

„Србија то никада неће заборавити. У нашем граду живи велики број Кинеза, ми их сматрамо Београђанима и захвални смо на њиховом доприносу“, казао је Весић.

Званичници Србије и Кине, као и бројни грађани исписали су поруке подршке кинеском народу на паноу постављеном испред бине где ће наступити Слободан Тркуља и група „Балканополис“ који ће изводити кинеске песме.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.