Др Јелена Вукоичић: АМЕРИКАНЦИ уводе свет у рат, хаос и безнађе, а ово су њихови НАРЕДНИ ПОТЕЗИ НА БАЛКАНУ

Македонски парламент усвојио је одлуку којом албански постаје званични језик у држави, што јесте био један од кључних захтева из тзв. Албанске платформе коју је Зоран Заев давно прихватио. Македонија убрзано клизи ка федерализацији и у наредних неколико месеци она ће и практично и политички бити готова ствар.

јелена вукоичић
Јелена Вукоичић/Фото: Facebook

Американци праве нову Босну и Херцеговину која ће онда брзопотезно ући у НАТО и постати класична америчка колонија. ”Званични” распад државе Амери неће дозволити јер су њихови циљеви хаос и тензије, а не de iure стварање Велике Албаније. Са друге стране, ”незванично”, тзв. Велика Албанија се убрзано ствара јер држави de facto и не треба међународно признање докле год има територију, становништво и власт, а Шиптари ту врсту ”државе” непрестано шире и то је реалполитичка истина.

Такође је истина да Шиптари зависе од америчке подршке и да би се, без ње, њихово ”царство” урушило као кула од карата јер нису и никада нису били државотворан народ способан да сам створи државу и да је сам одбрани.

Другим речима, док овде владају Амери, дотле ће и Шиптари ”ведрити и облачити”. После евентуалне прерасподеле моћи, албански снови о регионалној доминацији врло брзо би отишли у историју кроз ”блиске сусрете” са свим суседима којима већ отимају или желе да отму територије. Врло је могуће да ће се, у неком тренутку, управо овакав сценарио и реализовати.

Македонце, међутим, тешко да нешто може да спаси и оно што је најнеобичније јесте то да су сами себи потписали смртну пресуду. Просто је невероватно да један народ, било који, после толико обојених револуција које су Американци организовали широм света, од 5. октобра до Мајдана и свих арапских пролећа, поново наседне на сорошевска „демократска“ обећања и да сам на тањиру испоручи половину своје земље и сам доведе на власт ”горег од најгорег”, односно Заева.

Политичка наивност масе која тако често поверује да је свака промена добра уколико постојеће стање не ваља је невероватан феномен који Американци тако вешто експлоатишу да им на томе треба честитати.

Усавршили су манипулацију масама до савршенства, а манипулација је основна компонента сваке успешне политике, и зато су Амери у стању да креирају политику толиких држава и народа у свету, истовремено водећи те наивне народе у хаос, рат и безнађе, зарад својих геостратешких и економских интереса.

Као и већина других, и ово политичко правило је заправо само једно од класичних животних правила. У већини случајева, тешко да неко може да вас уништи до краја ако му ви то не допустите, ако му не дозволите да вас превари. И ко је онда крив, он или ви… Македонци или Американци… Срби или Енглези и Американци (двојац који нас је највише девастирао кроз историју)?

Када вам неко прислони пиштољ на чело, онда је крив он; када му сами допустите да вас, без употребе силе, узме за руку и поведе на клање онда сте криви ви. Ето и одговора на претходно питање.

*Ауторка је доцент на Факултету политичких наука у Бањалуци.

Извор: Фејсбук