Скандал у порти цркве у Пожаревцу: Свештеник гурнуо човека који је ПАО И ПОЛОМИО КУК

У тренутку док се Драгош К. жалио епископу због узурпиране имовине, један од свештеника га је гурнуо, услед чега је он пао на бетон црквене порте. 

Драгош Саборна црква у Пожаревцу –/ Фото: Д. Новковић

Пожаревац – У порти Саборне цркве у Пожаревцу, у понедељак ујутру догодио се инцидент, у којем је Драгош К. (59) задобио тешку повреду у виду прелома кука, пишу данас Вечерње Новости.

До инцидента је дошло после јутарње службе коју је у Саборној цркви служио епископ браничевски др Игњатије.

Током вербалног сукоба, један од свештеника одгурнуо је Драгоша, после чега је он пао на бетон и тешко се повредио. У полицији су потврдили да је дошло до инцидента, али детаље не откривају, у интересу истраге, која је у току. Једино је саопштено да, на основу наредбе Основног јавног тужилаштва, полиција прикупља потребне податке и узима изјаве оштећеног и сведока.

Према незваничним сазнањима Новости, Драгош К. дошао је у Саборну цркву како би се пожалио епископу да му је у Влашком Долу свештенство узурпирало имовину у име епархије. Док се он жалио епископу, један од неколико присутних свештеника пришао му је и одгурнуо га. Пошто је Драгош пао и остао да лежи на бетону, сви су се удаљили, па је он сам назвао полицију и Хитну помоћ.

Епископ браничевски Игњатије (Мидић)

Он ће у Општој болници, због прелома кука, бити подвргнут операцији, па је од рођака и грађана затражено да дођу и дају крв. Иначе, повређени Драгош К. је супруг пензионисане полицијске службенице С.К, која је радила као инспектор за малолетничку делинквенцију.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.