Скандал у порти цркве у Пожаревцу: Свештеник гурнуо човека који је ПАО И ПОЛОМИО КУК

У тренутку док се Драгош К. жалио епископу због узурпиране имовине, један од свештеника га је гурнуо, услед чега је он пао на бетон црквене порте. 

Драгош Саборна црква у Пожаревцу –/ Фото: Д. Новковић

Пожаревац – У порти Саборне цркве у Пожаревцу, у понедељак ујутру догодио се инцидент, у којем је Драгош К. (59) задобио тешку повреду у виду прелома кука, пишу данас Вечерње Новости.

До инцидента је дошло после јутарње службе коју је у Саборној цркви служио епископ браничевски др Игњатије.

Током вербалног сукоба, један од свештеника одгурнуо је Драгоша, после чега је он пао на бетон и тешко се повредио. У полицији су потврдили да је дошло до инцидента, али детаље не откривају, у интересу истраге, која је у току. Једино је саопштено да, на основу наредбе Основног јавног тужилаштва, полиција прикупља потребне податке и узима изјаве оштећеног и сведока.

Према незваничним сазнањима Новости, Драгош К. дошао је у Саборну цркву како би се пожалио епископу да му је у Влашком Долу свештенство узурпирало имовину у име епархије. Док се он жалио епископу, један од неколико присутних свештеника пришао му је и одгурнуо га. Пошто је Драгош пао и остао да лежи на бетону, сви су се удаљили, па је он сам назвао полицију и Хитну помоћ.

Епископ браничевски Игњатије (Мидић)

Он ће у Општој болници, због прелома кука, бити подвргнут операцији, па је од рођака и грађана затражено да дођу и дају крв. Иначе, повређени Драгош К. је супруг пензионисане полицијске службенице С.К, која је радила као инспектор за малолетничку делинквенцију.