„Јор опињон енд венишн комишн“: „Тарзан инглиш“ српске посланице у Савету Европе запалио друштвене мреже (ВИДЕО)

Њен говор је изазвао велику пажњу на друштвеним мрежама које су се усијале од коментара, али не због самог садржаја, него због „чудног“ енглеског језика којим је српски посланик Дубравска Филиповски говорила.

Чланица Сталне делегације Скупштине Србије у Парламентарној скупштини Савета Европе Дубравка Филиповски учествовала је у Стразбуру у дебати о слободи медија, где је учесницима говорила о Закону о медијима у Србији, који је усвојен, у складу са мишљењем Европске и Венецијанске комисије.

Њен говор, изазвао је велику пажњу на друштвеним мрежама које су се усијале од коментара, али не због самог садржаја, него због „чудног“ енглеског језика којим је српска посланица говорила, па је једна твитерашица ово оценила као „Тарзан инглиш“.

дубравка филиповски
Фото: Printscreen

– Енглески по Вуку, ћирилицом – написао је један од твитераша, а било је и оних који „нису разумели“ шта је посланица говорила.

дубравка филиповски
Фото: Printscreen

– Ако може превод на енглески. Хвала унапред – један је од коментара.

Српска посланица је, поред о израде нове медијске стратегије, у Парламентарној скупштини Савета Европе говорила и о слободи говора у медијима у Србији.

дубравка филиповски
Дубравка Филиповски / Фото: Бета

Дубравка Филиповски рођена је 1967. године у Новом Пазару. Дипломирала је на Филозофском факултету у Београду на одсеку за педагогију. Радила као асистент на групи за андрагогију, предмет Историја педагогије од 1992. до 1994. године, а затим је уписала постдипломске студије на Факултету Политичких наука, одсек савремени политички системи. Била је власница предузећа „Дионис“ од 1994. до 2001. године. Била је саветник директора у предузећу „Фит трејд“ од 2000. до 2004. године. У странку је ушла 2004. године и већ после месец дана именована је за портпарола Нове Србије, а у новембру 2005. на Скупштини странке изабрана за потпредседницу Нове Србије. Била је члан Председништва странкеа такође, била је помоћница је председника Општине Вождовац до 2012. године. Изабрана је за народног посланика на изборима 2012. године и 2014. године. У новембру 2017. године приступила је Српској напредној странци.

Телеграф