ЈЕЗИВА ПРОРОЧАНСТВА СВЕТОГОРСКИХ МОНАХА ПОЧЕЛА ДА СЕ ОСТВАРУЈУ: Када види човека, тачно зна како се зове и чиме се бави!

Светски рат почеће 2024. године, а Срби могу опстати под условом да не уђу у НАТО и приближе се Русији.

пророчанства монаха
Фото: Printscreen Youtube / BalkanTrip TV

Ово је део пророчанства које преносе светогорски старци, монаси са Свете горе, али не они из тамошњих манастира, но неколицина њих који као испосници живе у забитима планине коју окружују многе мистерије. Тачан број им се не зна, јер обитавају одвојени од свих да би били што ближе Богу. Верује се да их је седам или девет, кажу, можда и више.

Један од ретких људи који су са њима разговарали је Србин, Београђанин Ненад Андрић, који је мудрости, поуке и пророчанства монаха и испосника прикупио током десетогодишњег похођења свете планине и преточио их у две књиге: „Пешке кроз Свету гору“ и „Сусрети са светогорским старцима“.

Андрић је са Свете горе донео предвиђање једног од стараца из манастира Есфигмена, седишта зилота, највећих бораца против екуменизма и било каквог приближавања православља и римокатолицизма. Суштина те поруке је да ће светски рат почети 2024. године.

Први пут га види, а све зна о њему

Како објашњава Андрић, на Светој гори има разних монаха, високообразованих, власника успешних светских компанија, али и оних са скромним образовањем:

– Сви су они духовно узвишени, чисти, размишљају једноставно. Фасцинира ме увек изнова када дођем са групом, а монах каже: „Седи, брате Перо“, погоди му име, професију, тако и другом, трећем. Или каже:

„Шта мислиш, брате, да затегнемо греде у овој келији“. Обратио се грађевинском инжењеру, први пут га види, а све зна о њему.

– Тај старац цитирао ми је пророчанство Светог Козме Етолског, које се у много чему што се раније догодило већ обистинило. Каже да је све кренуло од кризе у Сирији, да је рат на неком нивоу већ почео. Удариће, каже, Турци на Грке, па ће се умешати Русија и заузети Цариград. Иначе, тај руски брод који ће ући у Цариград већ постоји. Њихово предвиђање је да ће када се поклопе две пасхе (јеврејски празници – прим. аут), што ће се десити 2024. године, почети велики рат и крај света – наводи Ненад Андрић.

С друге стране, порука светогорских мудраца је и да за Србе има наде.

– Срби, никада не смете ући у НАТО, тако ћете опстати. Они нам ништа добро у историји нису донели. Окрените се Русији, нашим природним савезницима по пореклу, вери, духу – речи су монаха са Свете горе, које преноси један од оних који их најбоље познају.

Препричава нам и један од разговора са Свете горе.

Срби међу зилотима

Андрић је посебно усхићен зилотским манастиром Есфигмен.

– Причали су ми да малтене тамо једу малу децу, али они су ме примили с великом љубављу. Зачудио сам се када сам срео неколико наших монаха из Србије – каже Андрић и додаје да они живе у непријатељском окружењу, али не од околних манастира, већ од спољног света.

– Они кажу НАТО вас је бомбардовао, то су западне силе које нама никада нису желеле добро кроз историју. Уместо тога сматрају да морамо да се окренемо Русији, за коју кажу да су наши природни савезници, они су Словени, православци, блиски су нам по духу, вери, разумемо се. Занимљиво је да не одбацују и тај запад. Монах ми је рекао: „Немој да мрзиш Американце, они су као деца, незлобиви. Нису тако лоши, само им политичари не ваљају“ – говори Андрић, иначе дипломирани физикохемичар, магистар екологије и страствени планинар који, годинама походи центар православног света и разговара са монасима.

Највише је у његовим књигама и сазнањима забележених мудрости оних правих пустињака, који живе ван манастира, у испосницама високо у стенама, без онога што сматрамо основним за живот. Они се непрестано моле за своје, али и за спасење целог света.

– Интуиција извајана дугогодишњим подвижничким животом довољна им је да погоде како се неко зове, чиме се бави – прича Андрић.

Патријарх Кирил: Паметни телефони најављују да долази антихрист

Поглавар Руске православне цркве патријарх Кирил изјавио је једном приликом да паметни телефони приближавају човечанство доласку антихриста. У интервјуу државној телевизији он је поручио да се црква не противи технолошком напретку, али јесте забринута да неко може знати тачно где сте, шта вас интересује, чега се бојите и да те информације искористи за централизовану контролу света.

– Контрола из једне тачке је наговештај доласка антихриста, ако говоримо о хришћанском гледишту. Антихрист је особа која ће бити на челу светске мреже која контролише читаву људску расу – поручио је Кирил.

Стил / Република