Вучић: Ови што критикују продају Комерцијалне банке хоће да нас врате у седамнаести век

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је „најјефтиније прикупљање поена“ то што представници опозиције критикују продају Комерцијалне банке словеначкој НЛБ Банци, за коју је рекао да и није словеначка него америчка, „зато што Словенија има 25 одсто власништва“, као и да то говоре они „што су продали све три цементаре и све банке, а које нису продали, разорили су и уништили и око њих се и данас воде поступци“.

врло оштре мере
Фото: Димитрије Гол, Танјуг

Вучић је гостујући на ТВ О2 рекао да Србија има „једну пристојну банку као што је Поштанска штедионица“, као и да су они који га критикују „заборавили на век у коме живе и да ми хоћемо да живимо у Европи без граница“.

„Па нећемо партијске банке. А то је 25 одсто словеначка, то је америчка банка, и какве то везе има са банкарским ситемом који одлично функционише и ради? И шта је ту проблем и смисао? Треба да избацимо Рајфајзен, ОТП, Интезу, које одлично раде у овој земљи. О чему ти људи причају, неко мисли намерно да нас врати у 17. век“, казао је Вучић.

Он је рекао да је у Комерцијалној банци, „када је морао да оде онај Смолић, кога је поставио Динкић, њему је својевремено исплаћено 700.000 евра отпремнине зато што није на челу банке“.

„Барабе једне лоповске, зашто нико није одговарао“, рекао је Вучић.

Вучић је на питање новинара „зашто није због тога поднео кривичну пријаву“ одговорио да „ако као председник нешто каже ваљда Тужилаштво треба по службеној дужности да реагује“.

Обрадовић у Нишу: Двери кренуле у покрет за спас Комерцијалне банке

бошко обрадовић
Лидер Двери Бошко Обрадовић

Председник покрета Двери Бошко Обрадовић изјавио је јуче у Нишу да су Двери кренуле са покретом и петицијом за спас Комерцијалне банке.

Обрадовић је на конференцији за медије организованој у оквиру промотивног каравана који Двери организују под називом „Ослобођење“ позвао „све бивше и садашње раднике Комерцијалне банке, све штедише, клијенте и грађане да ту банку спасу од продаје и поклањања странцима“.

Обрадовић је рекао да су представници покрета Двери у протеклих седам дана обишли више од десет градова, а данас и наредна два дана обићи ће Ниш, Алексинац, Лесковац, Прокупље, Пирот, Зајечар и Бор.

„На терену смо како би грађане упознали са разлозима за бојкот. Грађани ће сазнати да овде нема услова за нормалне и поштене изборе, да овде више нема нормалних медија, мислим пре свега на београдске медије и телевизије са националном фреквенцијом, да овде нема нормалне парламентарне дебате и да такве лажне изборе треба бојкотовати“, изјавио је Обрадовић.

Он је казао да током промотивног каравана грађани Србије имају прилику да се упознају и са 55 мера покрета Двери за побољшање живота у Србији, а неке од њих су забрана продаје природних добара и стратешких природних ресурса странцима, смањење пореза на зараде и преусмеравање субвенција које се дају страним инвеститорима, ка домаћој привреди.

Обрадовић је подсетио да су Двери покренуле петицију против мигрантске политике актуелне власти и истакао да покрет за то добија велику подршку грађана, чак и бирача СНС.

„Сматрамо да је политика актуелне власти према мигрантима крахирала и да мора хитно да се мења. Имамо у Србији све већи број миграната који противзаконито прелазе границу, који чине све већи број кривичних дела и представљају све већи безбедносни ризик за грађане и државу“, изјавио је Обрадовић.

Он је казао да Србија треба да заштити државне границе од неконтролисаног и противзаконитог уласка миграната на нашу територију на исти начин како су то урадиле Мађарска, Чешка, Словачка или Пољска.

Бета

1 коментар

  1. vučić je vratio Srbiju u 15 vek.sve je rasprodao,zadužio državu,krši Ustav sakodnevno,on kao predsednik gura nos svagde svakome loncu je poklopac,a po Ustavu nema nikakva ovlaštenja samo je vrhovni poveljnik vojske,a on protiv ustavno prisvojio sve poluge vlasti.

Comments are closed.