Савети италијанског лекара за избегавање короне: Уста и грло никада не смеју да буду суви, перите руке и дезинфикујте обућу

Кинеска влада је именовала италијанског лекара који је радио у болници Шенжен у Кини да се придружи студијској групи за вирус пнеумоније Вухан или корона вирус.

корона вирус
Фото: EPA-EFE/Alessandro Di Marco

Кинеска влада је именовала италијанског лекара који је радио у болници у Шенжену у Кини да се придружи студијској групи за вирус пнеумоније Вухан или корона вирус (corоna virus).

Написао је врло занимљив чланак, који је резимиран у наставку:

– Ако прехлађеној особи цури нос и боли је грло, није заражена вирусом короне, јер пнеумонија (упала плућа) даје сув кашаљ без цурења из носа. То је најлакши начин да га откријете.

С друге стране, добро је знати да Вухан или корона нису отпорни на топлоту и умиру на 26 до 27 степени. Стога пијте пуно топлих напитака попут чаја са зачинским биљем. Није лек, али је добар за тело. Испијање топле течности је ефикасно у уништавању свих вируса. Покушајте да не пијете хладна пића.

Изложите се сунцу иако је хладно.

– Када вирус падне на металну површину, живеће најмање 12 сати. Зато запамтите да, ако дођете у контакт са било којом металном површином, морате темељно опрати руке сапуном.

– Вирус може остати активан у ткивима 6-12 сати. Нормално средство за прање веша убија вирус. Зимску одећу којој није потребно свакодневно прање, треба ставити на сунце да би убио вирус.

Информације о симптомима коронске пнеумоније:

– Прво ће заразити ждрело, а затим ћете осетити суво грло које ће трајати 3 до 4 дана.

– Тада ће се вирус спојити са назалном течношћу, продрети у душник и ући у плућа проузрокујући Вухан пнеумонију. Овај поступак ће трајати 5 до 6 дана.

– Пратиће је стање упале плућа, висока температура и отежано дисање. Назална конгестија није попут уобичајеног назалног загушења. Осетићете као да се давите у води. Важно је да одмах потражите лекарску помоћ ако имате овај осећај.

О превенцији

– Најчешћи начин да се заразите је да додирнете ствари на јавним местима као што су ограде, ручке на вратима, ручке аутобуса итд, због чега треба често да перете руке. Вирус може да живи у вашим рукама само 5-10 минута, али многе ствари се могу догодити за то кратко време, попут трљања очију.

– Препоручује се гргљање Бетадином како бисте елиминисали или смањили клице док су још у грлу (пре него што наставе према плућима).

Организам заражен короном (док је вирус млад) не мора да покаже знаке инфекције неколико дана. Како знати да ли је неко заражен?

Најновија информација је да период инкубације може бити и до 28 дана пре појаве симптома корона вируса.

У тренутку када особа има температуру / кашаљ и оде у болницу, плућа могу бити 50% фибротична и можда буде прекасно.

Тајвански стручњаци предлажу да сами обавимо једноставну контролу сваког јутра.

– Дубоко удахните и задржите дах више од 10 секунди. Ако то радите без кашља, гушења или лошег осећаја итд. То је доказ да нема фиброзе у плућима, што је основни показатељ да нема инфекције.

Фото Танјуг / АП Kim Hyun tai Yonhap

Сви треба да будемо сигурни да су нам уста и грла влажна, НИКАД не сува. Попијте мало воде сваких 15 минута. ЗАШТО?

Чак и ако вирус уђе у уста … питка вода или друга течност ће га пренети кроз једњак до стомака. Тамо ће стомачне киселине убити вирус.

Ако не пијете довољно воде редовно, вирус може ући у душник и ући у плућа.

Дезинфекција обуће преко које је могућ пренос

У флашу са распршивачем ставити 1/4 неког средства за чишћење на бази хлора и 3/4 воде.

ПРЕ уласка у кућу попрскати обућу и одоздо и одозго.

1 коментар

Comments are closed.