Ова нова куга вероватно неће, али Косово ће бити фактор уједињења народа! – Синиша Ковачевић (ВИДЕО)

0

Драмски писац Синиша Ковачевић је гостујући у емисији „Скенирање“ у продукцији Хелмкаста казао да је једино прихватљиво разграничење са Албанцима, што се њега тиче, на Кошарама. Ковачевић је оценио да би „свака врста одрицања од територије била велеиздаја“.

синиша ковачевић
Синиша Ковачевић

Ковачевић је оценио да никако новонастала ситуација са корона вирусом не би смела да се користи за политичку пропаганду и кампању, но да као озбиљно друштво и држава морамо да имамо озбиљан и јединствен прилаз овој ситуацији. Он је закључио да је извесно да ће због пандемије и избори бити одложени. На питање да ли ће опозиција окупљена око Савеза за Србију изаћи на те одложене изборе, Ковачевић је рекао да он може да одговори у своје, али не у име Народне странке чији је потпредседник – да неће, ако се услови не промене.

„Како сада признати да ће ти избори пропасти. Шта би урадио нормалан политикус са малим политичким талентом у том тренутку? Он би тај хендикеп претворио у предност. Сада се њему пружа идеална прилика да изађе опозицији у сусрет. У сваком злу има нечег доброг. Зашто сада Вучић не искаже елементе државничког дара и позове комплетну опозицију? И убеђен сам да би опозиција пристала на неке уступке. Довољно би било да асистенте са једнаким правима добију министар информисања, локалне самоуправе и полиције. И да Бујошевић добије асистента с једнаким правима одлучивања, да се помери за шест месеци и ето онога што је опозиција тражила. То је начин да изведете Србију из тог унутрашњег конфликта. То се неће догодити, јер Вучић показује исту врсту понашања као Милошевић, не да ништа, не да ништа, а онда да све када буде притеран уза зид“, рекао је Ковачевић.

Он је оценио да озбиљне нације у критичним ситуацијама , каква је сада са вирусом короном, пронађу те унутрашње факторе кохезије и истакао да „смо ми превећ посвађани да је то могуће“.

„Ми смо постали народ лишен емпатије“, казао је Ковачевић.

Он је истакао да се нада да ће „све добро да се заврши и да ћемо из ове ситуације са короном изаћи са минималним бројем жртава“.

Аутор и водитељ емисије је Оливера Миливојчевић

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.