Напуштено више од 500: Плач стотина беба због родитеља који нису дошли (ВИДЕО)

0

Пандемија коронавируса уздрмала је читав свет и док је у многим земљама из људи извукла оно најбоље, али наравно, има и случајева где је показала ону најгору људску страну.

одбачене бебе
Фото: Youtube printscreen

Новонастала пандемија открила је и многе патолошке појаве савременог света, наводи аутор текста на порталу rmx.news, те додаје да је једна од њих, сурогат, који укључује третирање људи као робе која се може наручити, производити и продавати.

Наиме, у Кијеву у Украјини више од 500 новорођенчади које су богати западњаци наручили преко сурогатских агенција остало је без родитеља због пандемије коронавируса и кризе која је настала свуда у свету. Овај портал је објавио шокантан видео-снимак на којем се виде десетине беба на клиници БиоТексКом у Кијеву, који плачу због родитеља који никада нису дошли по њих.

Клиника БиоТексКом рекламира се као центар за репродукцију, а у њиховом каталогу потенцијални родитељи могу наћи „атрактивне“ понуде у продаји са сликама насмејаних беба које су приложене уз њих. За многе је цена деце једна од најатрактивнијих карактеристика. Наиме, свака беба кошта само 9.900 евра.

Портал наводи да сада постоји забринутост јер би због, како наводе, „пораста залиха“, ова компанија за сурогат ову децу могла да понуди било коме, тачније свима који хоће да преузму бебе и клинику ослободе обавеза.

Видео-снимци из кијевског хотела БиоТексКом су шокантни. У њему се види 46 кревета са тек рођеним бебама које плачу. Ова деца су, додаје се, непријављени производ компаније БиоТексКом – сурогат деца коју су богати са Запада наручили преко ове агенције за сурогат.

Затварање граница због пандемије довело је до тога да купци нису дошли да узму своју децу, што је изазвало забринутост због људске катастрофе и погубности ове ситуације за свако дете. У Европи је Украјина водећа земља сурогата. „Материца за унајмљивање“ у Украјини кошта много мање него у осталим земљама, а купац има гаранцију да ће дете које буде добио бити бело.

Ово је опција коју, наводи се даље у тексту, многи истополни парови наручују и усвајају децу из таквих агенција. Процењује се да више од 500 беба чека да буде покупљено откад су границе затворене због пандемије коронавируса, али заправо, како се закључује у тексту, прави број је тешко знати због природе посла.

Брига о овој деци је постала финансијско оптерећење за агенцију, напомиње се и додаје да се ни не зна шта ће бити са овом „одбаченом децом“. Ова пандемија открила је тако многе од савремених патолошких појава па тако и сурогат, како се истиче, али и аутор текста пита – шта се дешава када купац не затражи назад производ који је купио?

„Да ли се чувају? Колико дуго? Шта ако купац поднесе жалбу и одбије куповину јер је производу истекао рок трајања?“, наводи се и додаје:

„У тим модерним људским мрестиштима лежи на стотине беба лишених било каквог мајчинског додира, родитељске топлине или несебичне бриге после рођења – без љубави. С њима се поступа као са предметима чија је једина вредност цена по којој се продају. Нажалост, снимци из хотела у Кијеву говоре много о нашој цивилизацији.“

B92

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.