Владан Вукосављевић: ОКУПАЦИЈА У ШЕСТ СЛИКА

Ове слике заиста дају основ за песимизам, али ако искрено желимо структурне промене у борби за опстанак и напредак народа и државе, важно је да мислимо о узроцима проблема који нас тиште а не само о њиховим болним и видљивим последицама.

владан вукосављевић
Анти-НАТО протест у Београду

Слика прва – еврофанатици

Данашњи протест организују претежно тзв. прозападне странке које су углавном еврофанатизоване и у начелу подржавају антисрпску политику Запада. То чине сада, то би чиниле и ако дођу на власт. Тај „петооктобарски“ филм смо већ гледали.

Оне позивају на „промену система“, игноришући чињеницу да су и саме интегрални део окупационог „система“, и кад су на власти и кад нису.

Чини се ипак да највећи број присутних који ће бити на данашњем скупу не дели политичку доктрину и ставове ових странака, него ће ту бити због личног залагања за промену стања у друштву.

Слика друга -„патриотска опозиција“

Данашњи протест углавном игноришу странке тзв. патриотске опозиције, из претежно нејасних разлога.

Оптерећене оптужбама за повремено кокетирање с влашћу по разним основама, оне као да лутају по политичкој сцени Србије, несигурне у своје одлуке и поступке и са донекле танком кадровском структуром.

Оне се залажу за евроскептицизам и здравију националну политику, што начелно подржава више од 70 посто бирачког тела, али у збиру не добацују до 15 посто гласова, што сасвим одговара западном окупатору.

Тзв. патриотске странке не виде шта би код себе требало да мењају и углавном се збуњено врте у круг.

То фрустрира многе бираче.

Слика трећа – одлазећа власт

Власт која је прешла свој зенит и којој видљиво пада подршка у народу, панично на то реагује и заказује митинг који не служи ничему и који ће само да повећа растућу напетост и погоршаће односе у друштву, већ доведене до ивице физичких сукоба.

Њен лидер види да га Запад полако пушта низ воду и настоји да се представи као и даље једини поуздани партнер за испуњавање свих окупаторских антисрпских захтева и ћефова у буквално свим областима.

Све више га обузимају страхови и све чешће вуче погрешне и опасне потезе.

Слика четврта – окупирани медији

у Србији не постоје независни медији.

Они су, или под контролом власти а самим тим и контролом оних који чврсто контролишу саму власт, или су под директном и непосредном контролом Запада и промовишу припадајућу окупациону агенду.

Претежни део врло активних интернет портала, у већој мери финансирају НВО које су основале западне обавештајне службе и њихове маскиране филијале.

То значи да грађани Србије имају веома отежан или сасвим затворен пут до било каквих разумних, избалансираних, колико-толико објективних и поузданих вести и коментара, који би им у центрифуги догађаја помогли да разазнају скице истине и здраво расуђују.

Окупатору савршено одговара такво стање и непрестано га усавршава и оснажује.

Слика пета – незванична колонија

Запад је у великом обиму извршио продор у све виталне сфере нашег друштва, у привреду, правосуђе, образовање, културу, одбрану, медије, део СПЦ, део војске и обавештајног сектора итд.

Процес траје дуго али је ескалирао после Петог октобра и данас је Србију практично довео до ивице статуса незваничне колоније.

Непрестаним отвореним војним и политичким атацима на српски народ у последњих више од тридесет година, значајно су исцрпели нашу снагу и вољу за отпором и скоро да су нас сасвим поразили. Потпуни пад у канџе Запада, био би и крај постојања Срба као историјског народа.

Слика шеста – „пета колона“

У Србији, нарочито у Београду, у политичким странкама, на универзитетима и факултетима, у медијима, у институцијама система и државним установама културе, увећао се број аутошовиниста који свесно, активно и агресивно раде против разумно схваћених националних и историјских интереса српског народа.

Њихово малигно дејство осећа се све више и код младих генерација, али на срећу, још увек не у доминантном облику.

Ова савремена „пета колона“ горки је плод вишедеценијског титоизма и масакра над националном елитом у Другом светском рату и после њега, али је и последица дуготрајне примене меке моћи Запада на овом простору и одсуства адекватне противтеже.

Ове слике заиста дају основ за песимизам, али ако искрено желимо структурне промене у борби за опстанак и напредак народа и државе, важно је да мислимо о узроцима проблема који нас тиште а не само о њиховим болним и видљивим последицама.

Лека за све ово има, у нама је и око нас је. Ваља га само препознати и применити…

Владан Вукосављевић