Нова провокација Приштине: Траже да Косово на мапи буде означено као држава

0

„Косовска министарка спољних послова“ Мељиза Харадинај Стубла затражила је у писму упућеном извршном директору компаније „Епл“ Тиму Куку да та компанија укључи Косово на своју мапу земаља региона.

мапа косова
Косово и Србија / Фото: Илустрација

Мељиза Харадинај Стубла је тражила брзе кораке за „правилно представљање Косова са међународно прихваћеним границама на Apple maps“, објавио је РТС.

У писму је споменула „да независност Косова у његовим границама признаје више од две трећине света, укључујући земље као што су САД, Велика Британија, Јапан, Немачка, Француска, Канада, као и чланство у престижним светским институцијама као што су Међународни монетарни фонд, Светска банка и шире“.

„Двадесет другог јула 2010. године, Међународни суд правде је у саветодавном мишљењу закључио да проглашење независности Косова 17. фебруара 2008. године није прекршило међународно право“, написала је косовска министарка подсећајући на то да су платформе попут Линкдина, Твитера, Фејсбука и Спотифаја увеле Косово као независну земљу.

мапа косова
Мељиза Харадинај / Фото: Youtube printscreen

И светска музичка звезда Дуа Липа од компаније „Епл“ затражила је да на мапе својих уређаја јасно упише границе Косова и Палестине, а само неколико дана касније своје ставове допунила је текстом „зашто Косово није и неће бити Србија“, да би потом објавила и мапу тзв. „велике Албаније“.

Постави одговор

Унесите свој коментар
Упишите своје име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.