Шта крију подземни лавиринти пронађени испод епицентра експлозије у Бејруту (ВИДЕО)

Око 60 особа воде се као нестале после снажне експлозије амонијум нитрата која је пре недељу дана потресла Бејрут, а истражитељи који претражују место несреће открили су подземне лавиринте што буди наду да ће неке од њих пронаћи живе.

бејрут
Фото: Michael Alaeddin, Спутњик

Истражитељи су, према наводима аустралијске телевизијске мреже Скај њуз, открили просторије које личе на собе изграђене као склоништа у случају напада.

Спасиоци тренутно рашчишћавају рушевине да би допрли до тих соба.

​„Они знају да тамо постоји лавиринт подземних просторија, успели су да допру само до једне… То држи у нади чланове породица несталих да су некако преживели“, навео је дописник аустралијске телевизије.

У обезбеђивању места несреће и потрази за несталим особама, припадницима либанске војске и цивилне одбране придружили су се и руски и турски спасилачки тимови.

Подсетимо, експлозија око 2.700 тона амонијум нитрата у бејрутској луци 4. августа разорила је добар део либанске престонице. Погинуло је више од 150 људи, а повређено 6.000. Штета је процењена на између пет и 15 милијарди долара.

Два дана потом, избиле су насилне демонстрације на којима су грађани захтевали реформе. Епилог протеста је оставка либанске владе.