Русија је у дефанзиви на свим фронтовима и очајнички се бори да одбрани себе (ВИДЕО)

Србија се данас налази у дубокој позадини Америчког фронта против Русије. Русија је у дефанзиви на свим фронтовима – сматра аналитичар и аутор књиге „Мрежни рат против Срба“ Слободан Стојичевић.

русија
Слободан Стојичевић

Он објашњава да је Америка успела да отвори више жаришта у руском дворишту попут Украјине, Грузије, а сада Белорусије, Јерменије и Азербејџана тако да је Русија принуђена на дефанзиву и фокусирање на те кризе. Стојичевић објашњава да је у рату меке моћи Запад још увек надмоћан, али да се у Русији све више ради на том пољу.

– Русија се очајнички бори да одбрани себе – каже Стојичевић.

Као једини успешан пројекат ширења меке моћи Стојичевић наводи медијску кућу Русија данас која постоји на енглеском и другим језицима и успева да привуче публику на западу, док Спутник сматра неуспешним пројектом.

Стојичевић сматра да су и Алекасандар Вучић и Драган Ђилас “западни играчи” и да међу њима нема велике разлике. Он објашњава да Вучић никад није био проруски настројен и да је спроразум у Вашингтону само наставак политике коју Српска напредна странка спроводи од доласка на власт у Србији.

Стојичевић у емисији коментарише ситуацију у СПЦ, сукобе и медијске нападе. Он сматра да су киритике на рачун Патријарха Иринеја због његовог односа према власти неосноване и да црква није политичка организација и да њен посао није бављење дневном политиком. Он је указао да на слабљењу цркве из различитих интереса раде и прозападни медији у Србији али и они који су блиски режиму.

Слободан Стојичевић

Он објашњава разне технике напада на СПЦ и њене Владике како би се православље ослабило у Србији. Он посебно у емисији анализира иступе владике Григорија кога види као предводника “либеларних идеја у СПЦ” и образлаже зашто то сматра штетним.

Према његовим речима стање у свету, у многим земљама али и у Србији ствара могућност за избијање разних револуција и да је и елитама јасно да је садашње стање неодрживо. Он предвиђа да следе занимљиви светски догађаји и да је време система демократије на свом крају.